Lumina Sfântă a fost adusă pe Aeroportul Suceava şi distribuită inclusiv la Botoşani şi Cernăuţi

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a fost oferită de PS Damaschin Dorneanul preoţilor care ulterior au distribuit-o în Suceava, Botoşani şi în regiunea Cernăuţi.

Câteva zeci de preoţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă de la Ierusalim, care a fost adusă de la Bucureşti de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat, la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă, primarul Sucevei Ion Lungu.

PS Damaschin Dorneanul a preluat Lumina Harică şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroport.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, preoţii prezenţi la aeroport s-au deplasat pe traseele deja stabilite spre protoieriile din arhiepiscopie, oferind lumina preoţilor din aceste zone.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că a fost un moment deosebit, după un an de zile de pauză din cauza măsurilor luate în pandemie.

„Lumina Sfântă, Lumina Învierii revine pe Aeroportul din Suceava. Este o continuitate, dacă ne gândim că în 2009, la iniţiativa preşedintelui Gheorghe Flutur şi cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Lumina Sfântă venea pentru prima dată în România de la Ierusalim. Acum, Lumina Sfântă are un simbol aparte, este simbolul revenirii la normalitate. Este lumina care ne poate aduce bucuria şi încrederea că împreună vom putea înfrânge această pandemie” a spus sâmbătă seara Niculai Barbă.

Vicepreşedintele CJ a menţionat că în judeţul Suceava sunt semnale că pandemia „bate în retragere”, el considerând însă că nu trebuie lăsată garda jos şi că trebuie respectate în continuare măsurile de prevenţie, fiind necesară vaccinarea.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din 2009, fiind distribuită parohiilor din judeţ, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt, ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: