Descinderi la agenţii de muncă temporară şi la utilizatorii de salariaţi temporari

> La data controlului, în evidenţa agenţilor respectivi se aflau 340 de contracte de muncă temporară > În urma deficienţelor constatate, doi dintre ei au fost amendaţi cu 5.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava fost implicat, în ultimele două luni, în campania naţională privind respectarea prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă de către agenţii de muncă temporară şi utilizatorii salariaţilor temporari.

Romeo Butnariu, şeful ITM, a făcut cunoscut că la acţiune au participat inspectori de muncă din cadrul Serviciului „Control relaţii de muncă”, aceştia verificând 10 agenţi de muncă temporară şi 61 utilizatori de salariaţi temporari. La data controlului, în evidenţa agenţilor de muncă temporară figurau 340 de contracte de muncă temporară aflate în executare. Conform inspectorului-şef Butnariu, pe fondul neregulilor constatate, lucrătorii ITM au aplicat două sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor însumând 5.000 lei. Printre deficienţele frecvent depistate de inspectorii de muncă se numără lipsa fişei postului în dosarele personale; neincluderea de clauze specifice în contractul de muncă cu timp parţial; informarea incompletă a salariaţilor temporari anterior detaşării în străinătate şi necompletarea contractelor de punere la dispoziţie conform legislaţiei în vigoare.

Romeo Butnariu subliniază că în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 7 agenţi de muncă temporară şi un utilizator al salariaţilor temporari. Cu prilejul verificărilor efectuate, nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei şi nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Obiectivul verificărilor a fost „garantarea unui nivel adecvat de protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a salariaţilor detaşaţi în cadrul prestării de servicii transnaţionale, pentru lucrătorul pus la dispoziţie prin detaşare transnaţională pe teritoriul României şi pentru lucrătorul pus la dispoziţie prin detaşare transnaţională de pe teritoriul României”. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: