Campania „Alături de veterani” în judeţul Suceava

Echipe de militari, coordonate de comandantul garnizoanei Câmpulung Moldovenesc, colonel Cătălin-Ioan Ţâru, şi comandantul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, s-au alăturat campaniei „Alături de veterani” desfăşurate la nivelul Ministerului Apărării Naţionale în parteneriat cu Asociaţia „Alături de eroi”. Activitatea a constat în distribuirea unor pachete veteranilor de război din judeţul Suceava, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Se spune că în armată nimeni nu rămâne în urmă, astfel că respectul şi sprijinul militarilor au ajuns la veterani şi prin intermediul acestor pachete. Ajutorarea lor a reprezentat un gest simbolic de solidaritate faţă de eroii noştri, aflaţi acum la vârste înaintate.

În urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi. În acest an, de Ziua Veteranilor mai erau în viaţă puţin peste 2000, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Pe când erau foarte tineri au plecat la război fără să ştie pentru cât timp şi fără să stea pe gânduri. Nu s-au întors cu toţii acasă, iar acum, după atâţia ani, îşi caută puterea să povestească tuturor celor care sunt dispuşi să îi asculte.

Militarii câmpulungeni au fost întâmpinaţi de zâmbetul nostalgic al celor 43 de nonagenari, iar în timpul vizitelor au împărtăşit o parte din amintirile pe care se simt datori să le povestească în spiritul sacrificiului camarazilor lor.

Veteranii sunt oamenii a căror cea mai bună armă a fost dragostea de ţară, sunt generaţiile care au predat de mult ştafeta şi privesc cum militarii de astăzi duc mai departe numele ţării. Ei sunt acei oameni care au apărat cu propria viaţă libertatea pe care o avem astăzi şi cărora le datorăm recunoştinţă veşnică.

Odată cu demararea campaniei „Alături de veterani” s-a lansat şi site-ul Veteraniiromaniei.mapn.ro Această pagină este dedicată veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial şi reuneşte poveşti de viaţă, informaţii cu privire la evenimentele dedicate acestora, precum şi mărturii din timpul războiului.

Să nu îi uităm niciodată pe cei ce au luptat ca noi să fim liberi! Respect eroilor noştri!

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: