ÎPS Calinic:

Anexele paraclisului Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” nu vor fi demolate

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a transmis, vineri, precizări cu privire la zvonuri privind demolarea anexelor paraclisului Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”, arătând că din septembrie întregul ansamblu va intra într-un proces de restaurare.

„Întrucât de vreo câteva zile încoace semănătorii de zâzanii acreditează ideea că anexele dintr-o parte şi alta a paraclisului din incinta Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor fi dărâmate, vă asigur că acele clădiri nu pot fi dărâmate, întrucât fac parte din Patrimoniul UNESCO. Şi chiar să nu fi făcut parte din această listă, ele nu ar fi putut fi dărâmate, ci doar restaurate” a transmis IPS Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a menţionat însă că aşteaptă cu „sporită nerăbdare” ca întreg ansamblul monastic – biserica şi clădirile – să intre, din luna septembrie a.c., într-un proces de restaurare integrală.

„Am ţinut să fac aceste precizări şi din dorinţa de a nu vă şti întristaţi în perioada pascală de cele semănate de respectivii colportori de zvonuri false” a subliniat ÎPS Calinic. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: