115 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 41 dintre ei au forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava, ieri erau internaţi 115 pacienţi cu Covid-19, iar 16 persoane erau suspecte de Covid-19, a anunţat ieri Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.454.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externată o persoană, declarată vindecată.

Din totalul celor 413 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 71 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 7 se aflau în zona tampon, iar 335 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 71 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, o persoană prezenta o formă uşoară a bolii; 38 – forme medii ale bolii; 21 – forme severe; 11 – forme grave, fiind internate în secţia ATI (4 pacienţi ventilaţi non-invaziv, iar 3 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 471 paturi libere, dintre care 123 pentru pacienţi cu Covid-19, 327 în sectorul non-Covid şi 21 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 4 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 28 ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţii Covid-19 şi 17 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 prezentând forme medii, un pacient cu formă critică a bolii), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind 80 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 4 prezentând forme medii, iar 6 forme grave de boală. Erau internate şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 17 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 12 cu forme medii, 2 cu forme grave) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 8 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare, 4 prezentând forme medii) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 36 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (un pacient cu formă uşoară a bolii şi 4 cu forme medii), fiind libere 20 de locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 294 de locuri pentru bolnavi cu Covid şi 45 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: