Varianta finală a drumului expres Paşcani – Siret, similară cu cea propusă de CNAIR în urmă cu un an

Senatorul USR-PLUS de Suceava George Mîndruţă a declarat marţi, la News Bucovina, că se pare că s-a agreat asupra variantei finale a drumului expres Suceava – Siret, după ce deja a fost stabilit traseul Paşcani – Suceava.

„Este o variantă care trece pe lângă Milişăuţi, prin zona pe unde se bifurcă drumul european spre Milişăuţi şi spre Siret” a spus Mîndruţă, care a participat la şedinţa organizată de CNAIR pe această temă.

El a făcut cunoscut că drumul expres va veni spre Aeroportul Salcea, închizând centura de nord a Sucevei.

„Dincolo de simpatii, şi eu aş vrea să treacă pe lângă Fălticeni şi să facă un ocol şi pe la Gura Humorului, dar nu merge după preferinţe personale. Sunt calcule, sunt criterii, sunt coeficienţi care trebuie îndepliniţi şi luaţi în calcul” a spus Mîndruţă, care a menţionat că drumul trebuie să aibă o pantă care să ofere o anumită vizibilitate, iar în curbură trebuie să fie curăţat tot, pentru a se asigura o vizibilitate de minimum 320 de metri.

„Drumul Paşcani – Suceava – Siret este agreat sută la sută drum expres la regim de autostradă” a precizat Mîndruţă.

El a menţionat că varianta agreată pentru traseul Suceava – Siret este cea colorată cu verde în imaginea alăturată.

Varianta aleasă de proiectant pare să fie asemănătoare cu cea care a fost iniţial prezentată de CNAIR în urmă cu un an, cu diferenţa că se ajunge în actualul punct de frontieră şi nu se înfiinţează un alt punct de frontieră, după cum Crai nou v-a informat în iunie 2020.

În cadrul documentaţiei intitulate Analiză multicriterială de traseu – etapa 1 au fost studiate pentru fiecare obiectiv în parte câte 7 variante de traseu, iar pentru Paşcani – Suceava a fost stabilit un singur culoar de traseu, cu o lungime de circa 46 km, care merge în mare parte de-a lungul albiei râului Siret.

Pentru Suceava – Siret rămăseseră în analiză două culoare diferite de traseu: prima variantă, de 59 km, ocoleşte municipiul Suceava prin nord-est şi continuă în lungul albiei râului Suceava până aproape de Rădăuţi şi apoi spre Siret, ocolind oraşul şi localităţile limitrofe prin vest; a doua variantă, de 46 km, presupune continuarea autostrăzii spre albia râului Siret, ocolind mult municipiul Suceava pe la est şi apoi ocolind şi oraşul Siret, tot pe la est. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: