Paletizare, sortare, manipulare inteligență cu braț robotic

> Folosirea brațului robotic în diverse arii de activitate aduce numeroase beneficii care merită să fie luate în calcul de fiecare proprietar de afacere care implică printre altele,  procese de paletizare, sortare și manipulare a mărfurilor

Soluțiile inteligente vin să completeze munca oamenilor, fiind de un real ajutor afacerilor, inclusiv în ceea ce privește profitul.

Brațul robotic este deja folosit de multe companii pentru diverse sarcini, unde precizia și fiabilitatea sunt de o importanță capitală.

Brațele robotice sau, pe scurt, cobotii sunt roboți colaborativi rentabili, flexibili, siguri și ușor de utilizat, care pot lucra îndeaproape cu oamenii din mediile de producție. Roboții colaborativi fac automatizarea mai ușoară ca oricând chiar și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Datorită progreselor tehnologice, brațele robotice de care vorbim astăzi reprezintă viitorul industriei de automatizare.

Cum să implementezi soluții smart pentru a crește productivitatea

Soluțiile inteligente, care ușurează muncă oamenilor, cresc productivitatea, scad costurile și ajută la generarea unui profit mai mare sunt căutate de toți cei care derulează afaceri în ziua de astăzi. În domeniul producției în mod special, dar și în alte arii precum industria auto, retail, industria farmaceutică, cea de prelucrare a metalelor grele, coboții au devenit prezenți și direct implicați în activitate.

Coboții sunt deosebit de utili pentru îndeplinirea sarcinilor de producție, pentru controlul calității, ambalării, sortării și paletizării, precum și sarcinilor de manipulare. Timpul alocat pentru realizarea unei astfel de sarcini este considerabil mai mic decât atunci când pentru realizarea respectivei munci sunt folosiți oameni și procesele sunt neautomatizate. Acest lucru înseamnă efort suplimentar, o durată mai mare de realizare a sarcinilor, costuri mult mai ridicate.

Un braț robotic rapid și ușor ca brațul robotic să fie utilizat la noi procese și, în acest fel, devine posibil să automatizați aproape toate sarcinile manuale. Robotul își poate aminti programe pentru sarcini recurente.

Folosirea unui braț robotic ușurează întreagă activitate, contribuind la creșterea productivității, la calitatea muncii și implicit la creșterea profitului, cel puțin atunci când vorbim de estimări pe termen lung. Brațul robotic presupune o investiție considerabilă, care însă își va demonstra utilitatea în scurt timp de la achiziție și integrarea în activitățile curente ale companiei.

Robotul colaborativ UR5e, un pas important către viitor

Robotul colaborativ industrial Universal Robots UR5e este cel mai mare braț robotizat industrial, conceput pentru sarcini mai mari, unde precizia și fiabilitatea sunt de o importanță capitală. UR5e împuternicește agenții de schimbare pregătiți pentru viitor cu inovații colaborative, un Human Centric UX (design centrat pe persoană), și un ecosistem pentru fiecare aplicație. Transformă ambițiile în rezultate schimbând modul în care sunt făcute lucrurile cu cea mai flexibilă platformă de automatizare!

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor companiilor și a fi integrați cât mai bine într-o gamă cât mai diversă de activități, Universal Robots permite personalizarea acestor soluții inteligente de automatizare prin intermediul brațului robotic. Astfel există o serie de efectori și accesorii de ultima generație care se adaptează robotului colaborativ UR5e.

Roboţii colaborativi – sau coboţi – eficienţi din punctul de vedere al costului, siguri şi flexibili uşurează mai mult că oricând procesul automatizărilor, chiar şi pentru companiile mici şi mijlocii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: