Restaurarea celebrului Big Ben va fi finalizată anul viitor

 Restaurarea emblematicului Big Ben din Londra va fi finalizată anul viitor, a declarat parlamentul britanic, potrivit DPA. Lucrările la celebrul turn londonez – denumit oficial Elizabeth Tower, însă cunoscut sub numele de Big Ben, după porecla dată clopotului său principal – şi la orologiul său (Great Clock), urmează să se încheie în al doilea trimestru al anului 2022.

 Ultima dată acestea au bătut pe 31 decembrie 2020, când Marea Britanie a părăsit piaţa unică a Uniunii Europene, însă oficial momentul a marcat începutul unui nou an. Cei ce vizitează Westminsterul vor începe să vadă schelele îndepărtate de pe turn în toamna lui 2021.

Turnul şi orologiul său au început să fie restaurate în 2017, după o pauză de 32 de ani. Costul iniţial al lucrărilor fusese estimat la 61,1 milioane de lire sterline (84,73 milioane de dolari), însă acesta a crescut la 79,7 de milioane de lire sterline după ce s-au descoperit distrugeri provocate de o bombă din al Doilea Război Mondial şi de azbest.

Coronavirusul a întârziat lucrările şi a adăugat încă 9 milioane de lire sterline la costurile pentru renovarea acestei structuri vechi de 178 de ani. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: