Sociologul Adrian Botezatu:

La un an de la lansarea apelului pentru Facultatea de Medicină de la Suceava aceasta a fost aprobată

În urmă cu un an, în 27 aprilie, News Bucovina lansa împreună cu sociologul Adrian Botezatu un apel către partidele politice să semneze un pact pentru sănătatea Sucevei care să aibă ca principal obiect înfiinţarea în regim de urgenţă a Facultăţii de Medicină de la Suceava.

La vremea respectivă acest pact a fost semnat de preşedintele Pro România Suceava, Cătălin Nechifor, şi de preşedintele PSD Suceava, Ioan Stan.

Tot atunci, senatorul Ioan Stan declara pentru News Bucovina că are încredere că rectorul USV, Valentin Popa, va face demersurile pentru înfiinţarea acestei facultăţi.

La un an distanţă, Senatul USV a decis înfiinţarea la Suceava a Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice.

Iniţiatorul Pactului pentru Sănătatea Sucevei, sociologul Adrian Botezatu, a declarat la Analiza de Seară, de la News Bucovina, că înfiinţarea Facultăţii de Medicină este vestea cea mai bună pe termen lung pentru judeţul Suceava.

Facultatea de Medicină se va dezvolta, va creşte

„Această facultate va începe uşor, se va dezvolta, va creşte, va prinde rădăcini consistente şi vom avea un suport de specialişti, un suport de cunoaştere pentru că lumea întreagă se bazează în prezent pe cunoaştere. Faptul că îţi creezi instituţional răspunsul la genul acesta de probleme este de salutat. Fără a folosi cuvinte mari, chiar este un moment istoric pentru judeţul Suceava” a spus Botezatu.

El a adăugat că în Ardeal sunt şapte facultăţi de medicină, iar în Moldova sunt doar la Iaşi şi Galaţi.

„Faptul că la Suceava s-au pus bazele Facultăţii de Medicină este absolut de salutat” a spus Adrian Botezatu, care a amintit de iniţiativa comună lansată anul trecut privind înfiinţarea Facutăţii de Medicină.

El a spus că înfiinţarea Facultăţii de Medicină de la Suceava dovedeşte că rectorul USV Valentin Popa se preocupă de mult de această dezvoltare a USV.

USV este pe drumul cel bun

 „Universitatea Suceava este pe drumul cel bun şi trebuie încurajată”, a spus Botezatu.

Sociologul sucevean a arătat că dezvoltarea acestei facultăţi ar trebui încurajată atât de autorităţile locale, cât şi de suceveni, şi că nu este cazul să se pună mereu beţe în roate, mai ales că USV a prezentat mai multe soluţii pentru spaţiile în care ar urma să funcţioneze această facultate.

Mai mult, el a spus că este anacronic să avem o staţiune de cercetare a cartofului aproape în centrul oraşului, dar să nu avem soluţii pentru dezvoltarea Facultăţii de Medicină şi că acum lupta se duce pe „apărarea unor pavele” dintr-o parcare privată unde ar urma să fie extins un corp de clădire pentru această facultate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: