Graniţa României nu e la Paşcani, ci e la Siret, şi de aceea trebuie să ducem autostrada până la Siret

> Grija noastră este să dezvoltăm nordul Moldovei, să dezvoltăm Bucovina

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că cel mai important proiect al actualei guvernări este construcţia de autostrăzi, iar liderii liberali suceveni se luptă acum să transforme drumul expres Paşcani – Suceava – Siret, cum a fost în proiectul PSD, în autostradă.

„Cel mai important proiect al nostru este construcţia de autostrăzi. Nu le putem pasa colegilor noştri de coaliţie USR-PLUS şi să spunem că nu ne interesează şi că mingea este la ei. Este un obiectiv la care Guvernul, pe care preşedintele României, preşedintele Consiliului Judeţean, primarii noştri şi l-au asumat” a spus Ioan Balan.

El a subliniat că eforturile sunt fantastice din partea parlamentarilor suceveni, a preşedintelui Consiliului Judeţean, ca această autostradă să se termine la Siret.

„Proiectul acesta nu l-a făcut PNL. Proiectul până la Paşcani l-a făcut PSD şi noi acum ne batem, cum e şi firesc, să-l ducem la Siret” a spus Ioan Balan.

Deputatul a precizat că bătălia politică pentru acest proiect înseamnă în primul rând discuţii cu argumente.

„Noi nu putem spune că, natural, graniţa României e la Paşcani. Graniţa e la Siret. Nu o poţi schimba fizic. Noi trebuie să aducem autostrada până la Siret” a declarat parlamentarul sucevean.

Ioan Balan a recunoscut că cei de la Iaşi au avut forţa şi argumentul de capitală regională să tragă lucrurile în zona Iaşului, cum a fost şi modernizarea DN 2, care „a cotit-o la Iaşi” fără să mai ajungă şi la Siret.

Nu a existat intenţia de modernizare până la Siret

El a spus că acest proiect de modernizare a DN 2 a fost realizat tot în vremea PSD şi că prin faptul că de la Roman a fost direcţionat spre Iaşi a arătat că nu a existat nicio clipă intenţia de modernizare până la Siret, cum era normal.

„Grija noastră este să dezvoltăm nordul Moldovei, să dezvoltăm Bucovina” a mai spus Ioan Balan.

Reamintim că traseul drumului de mare viteză Paşcani – Suceava – Siret a fost stabilit pe porţiunea Paşcani – Suceava, iar pentru porţiunea Suceava – Siret sunt luate în calcul două variante.

Decizia privind profilul drumului de mare viteză, autostradă sau drum expres, va fi luată în perioada următoare, după realizarea unui studiu de trafic. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: