Senatorul Ioan Stan:

Schimbarea ministrului Sănătăţii este un succes al opoziţiei făcute de PSD

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, joi, că revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este un succes al opoziţiei făcute de PSD şi consideră că noul ministru numit va trebui să repare greşelile făcute de acesta.

„În afară de faptul că USR s-a făcut din nou de râs, iar premierul şi-a consolidat statutul de marionetă, nu ne-am ales cu nimic important din această săptămână de criză politică. Reglarea de conturi şi orgolii în interiorul coaliţiei de guvernare nu a adus nimic bun în viaţa românilor. Chiar din contră! Iar în acest sens, trebuie de remarcat actul adiţional la acordul politic al coaliţiei, care nu menţionează nimic concret, priorităţi şi măsuri clare, cu termene precise şi responsabilităţi pe niciun domeniu de interes. Nici în economie, nici în sănătate, nici în educaţie, nici agricultură, ş.a.m.d.” a precizat Ioan Stan.

El a menţionat că din documentul respectiv reiese clar doar că prim-ministrul nu mai poate schimba niciun ministru fără să-şi ceară voie de la preşedinţii partidelor din coaliţia PNL –USR-PLUS – UDMR, ceea ce senatorul sucevean consi-deră că este jenant.

„Totuşi, singurul lucru pozitiv de pe urma acestei crize rămâne tocmai schimbarea din funcţia de ministru al Sănătăţii a dlui Vlad Voiculescu, care era în mod evident depăşit de tot ce s-a întâmplat în ultima vreme în domeniul pe care-l coordona. Trebuie spus că schimbarea acestuia este un succes al opoziţiei făcute de PSD” a spus Ioan Stan.

El a arătat că disputele din coaliţie care au dus la revocarea lui Voiculescu au avut loc după ce PSD a depus a doua moţiune simplă împotriva acestuia.

„Pentru a pune capăt haosului din Sănătate, noul ministru are obligaţia de a repara urgent greşelile predecesorului său şi de a oferi românilor o perspectivă predictibilă în privinţa gestionării pandemiei. În acest sens, în primul rând trebuie de urgenţă să obţină o rectificare a bugetului Sănătăţii pentru a asigura fondurile necesare pentru secţiile ATI. Este total greşit ca în plină pandemie aceste secţii să rămână fără bani. În al doilea rând, trebuie să găsească soluţii pentru decontarea cât mai rapidă de către Casa de Asigurări de Sănătate a cheltuielilor spitalelor, pentru a se împiedica intrarea în faliment a acestora. În al treilea rând, trebuie să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricţiilor” a adăugat senatorul social-democrat.

El consideră că poate cel mai grav lucru din această pandemie, pe lângă riscul de îmbolnăvire, este starea de haos şi impredictibilitate generată de actuala guvernare.

„De asemenea, credem că ar mai trebui să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18, care este cea mai absurdă restricţie impusă până acum în pandemie. Şi nu în ultimul rând, prin colaborarea cu ministerul Educaţiei, să pregătească redeschiderea şcolilor în regim de funcţionare normal. Pentru că, pe termen lung, efectele negative ale „improvizaţiei” numite şcoala online, nu poate fi cuantificat şi este păcat de viitorul acestor copii” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: