Suceveanul Sebastian Gheorghe va arbitra la EURO 2020

România va avea în premieră două brigăzi de arbitri la un campionat european de fotbal, EURO 2020, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

Ovidiu Haţegan, aflat la al doilea turneul continental după cel din 2016, va face echipă cu arbitrii asistenţi Sebastian Gheorghe şi Radu Ghinguleac. A doua brigadă va fi condusă de Istvan Kovacs, care va fi ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Florin Marinescu şi Mihai Ovidiu Artene.

România, Anglia, Spania, Germania şi Olanda sunt singurele ţări care vor trimite la EURO 2020 câte două brigăzi de arbitri, precizează FRF. De menţionat, însă, că naţionala României a ratat calificarea la turneul final.

În cadrul unui program de schimb de experienţă, o brigadă de arbitri din Argentina, condusă de Fernando Rapallini, va conduce, de asemenea, partide de la EURO. În acelaşi timp, la Copa America 2021, găzduită de Argentina şi Columbia, va fi delegată o brigadă din Europa cu spaniolul Jesis Gil Manzano la centru.

La EURO 2020, în premieră, din grupul de arbitri va face parte şi o femeie, Stephanie Frappart (Franţa). După ce a condus mai multe partide internaţionale din competiţiile masculine, Frappart va îndeplini rolul de al patrulea oficial pe durata turneului final.

Pregătirea oficialilor pentru EURO 2020 va include un curs pentru toţi arbitrii, asistenţii şi oficialii VAR, care va avea loc la Istanbul, în perioada 10-13 mai. Pe timpul campionatului european, aceştia vor avea cantonamentul la Istanbul, unde vor sta de pe 7 iunie până la finalizarea sferturilor de finală, după care oficialii rămaşi se vor muta la Londra pentru ultimele trei meciuri.

UEFA a nominalizat, miercuri, 18 brigăzi de arbitri pentru EURO 2020, care vor fi conduse de următorii: Felix Brych, Daniel Siebert (ambii din Germania), Carlos Del Cerro Grande, Antonio Miguel Mateu Lahoz (ambii din Spania), Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs (ambii din România), Michael Oliver şi Anthony Taylor (ambii din Anglia), Bjorn Kuipers şi Danny Makkelie (ambii din Olanda), Cuneyt Cakir (Turcia), Andreas Ekberg (Suedia), Orel Grinfeld (Israel), Serghei Karasev (Rusia), Daniele Orsato (Italia), Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugalia), Clement Turpin (Franţa), Slavko Vincic (Slovenia).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: