Sub motto-ul „Tinere universităţi care dezvoltă tinerele talente ale Europei”

Universitatea „Ştefan cel Mare” şi NEOLAiA organizează activităţi de antreprenoriat

> Consorţiul are în componenţă universităţi europene tinere, dedicate mediilor social şi economic proprii, având o poziţie proeminentă în clasamentul „The Young Universities” > Acesta este axat pe management, mobilitate, predare, antreprenoriat, cercetare, transfer, diversitate, multiculturalism şi multilingvism, urmărind generarea de resurse care să îmbunătăţească poziţia şi eficacitatea universităţilor

Cele şapte universităţi europene care fac parte din consorţiul NEOLAiA, printre care şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, au organizat, sub coordonarea Universităţii din Jaén, o reuniune în cadrul căreia au fost abordate diverse iniţiative legate de antreprenoriat, precum şi modalităţile de punere în aplicare a activităţilor din perioada următoare. „Organizăm o întâlnire lunară dedicată fiecăruia dintre pachetele de lucru, proiectul cuprinzând, în total, opt pachete, alături de alte aspecte care vor fi abordate, cum ar fi cele legate de predare, mobilitate, cercetare etc” informează Sebastián Bruque, prorector cu activitatea de „internaţionalizare” de la Universitatea din Jaén din Andalucia, Spania.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, din program se evidenţiază „Focus Academy”, versiune prescurtată de predare, fiecare universitate urmând a realiza un curs pe una dintre axele tematice cheie. De asemenea, vor fi dezvoltate activităţi inclusiv în domeniile de cercetare şi programele extracurriculare. Consorţiul NEOLAiA („tineret” în limba greacă) este format din Universitatea din Jaén, Universitatea Bielefeld (Germania), Universitatea din Ostrava (Republica Cehă), Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (România), Colegiul de Stat Siauliai (Lituania), Universitatea din Orebro (Suedia) şi Universitatea din Salerno (Italia). Acestea sunt universităţi europene tinere, de dimensiuni medii sau mici, dedicate mediilor social şi economic proprii, având o poziţie proeminentă în clasamente, în special în cele cum ar fi „The Young Universities”. În total, acestea au peste 110.000 de studenţi, 68 de facultăţi şi şcoli, şi mai mult de 350 de programe de licenţă şi 250 de programe de masterat. Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava coordonează activităţile legate de antreprenoriat, acestea incluzând formarea viitorilor antreprenori; un sistem de sprijin pentru studenţii antreprenori, cât şi un curs de vară (SUMMA Entrepreneurship) care va servi la recunoaşterea şi susţinerea celor mai inovatoare proiecte, dar şi la crearea de sinergii între studenţii din diferite ţări ale Consorţiului. Motto-ul NEOLAiA este „Tinere universităţi care dezvoltă tinerele talente ale Europei”. Consorţiul este axat pe management, mobilitate, predare, antreprenoriat, cercetare, transfer, diversitate, multiculturalism şi multilingvism, având scopul de a genera resurse care să faciliteze sinergiile şi să îmbunătăţească, pe termen mediu şi lung, poziţia şi eficacitatea universităţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: