Ioan Balan:

Sunt un susţinător fără limite al USV, dar cu ceva limite când vorbim de construirea Facultăţii de Medicină în parc

 > Trebuie să dezvoltăm acel proiect modern din campusul de la Moara

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu consideră fericită iniţiativa USV de a construi un nou corp de clădire în parcul Areni, arătând că este un susţinător al USV şi al Facultăţii de Medicină, dar că dezvoltarea va trebui continuată în campusul de la Moara.

„În parc nu ar trebui să existe altceva decât ceea ce ţine de parc. Cu riscul de a supăra chiar şi Universitatea, consider că aceasta are o capacitate extraordinar de mare de dezvoltare, are un teren rezervat pentru a dezvolta acest proiect. Va trebui, împreună cu noi, cu Consiliul Judeţean, cu Primăria Suceava, cu Guvernul României, cu fonduri de la Uniunea Europenă, să dezvoltăm acel proiect modern din campusul de la Moara” a spus Ioan Balan.

El a evitat să se pronunţe dacă trebuie sau nu să se ridice o nouă clădire în parc, dar că, după părerea lui „în parc nu ar trebui să se facă absolut nimic”.

Ioan Balan a arătat că dacă s-ar discuta chiar despre ceva ce trebuie realizat imediat, cum ar fi un centru de vaccinare, el este de părere că acesta ar trebui făcut provizoriu, şi nu definitiv.

„Nu cred că trebuie să facem o construcţie definitivă în parc. Asta e părerea mea” a spus deputatul liberal.

El a subliniat că este un mare susţinător al parteneriatului real între Primărie, Consiliul Judeţean şi Universitate.

USV – un pol de dezvoltare economică pentru Suceava

„Sunt unul dintre cei care cred că Universitatea Suceava este un pol de dezvoltare economică pentru Suceava, dar este un subiect care trebuie abordat cu oameni competenţi şi cu oameni dispuşi să vorbească cu argumente despre acest subiect” a mai spus Ioan Balan.

El a menţionat că atât rectorul Valentin Popa cât şi prorectorul Mihai Dimian pun foarte mult suflet în dezvoltarea Universităţii.

„Însuşi proiectul acesta de dezvoltare a Facultăţii de Medicină ne-a pus în situaţia în care suntem cu Spitalul Judeţean pentru că „judeţele prietene”, principalele beneficiare de studenţi suceveni, Cluj şi Iaşi, au pus foarte mare presiune în acea perioadă şi mulţi factori au fost denigratori, de la factorul politic, la „mizeria” colegilor din Iaşi şi Cluj legată de situaţia pandemică de la acel moment. „Gelozia” pe Suceava, dezvoltarea Universităţii îi deranjează extrem de mult. Tot mai mulţi tineri se îndreaptă spre USV şi îşi găsesc aici facultăţi în care să-şi dezvolte capacităţile lor şi să-şi creeze viitorul” a spus Balan.

El a precizat că Facultatea de Medicină este una care va trebui să fie în portofoliul USV.

„Sunt un susţinător fără limite al USV, dar dacă vorbim despre parc, aici am ceva limite” a mai spus Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: