Facultatea de Medicină este proiectul cel mai susţinut de suceveni

Sociologul suceavean Adrian Botezatu a declarat, marţi, că înfiinţarea Facultăţii de Medicină la Suceava este proiectul cel mai susţinut de suceveni.

El a explicat că într-o cercetare sociologică efectuată înainte de pandemie, în septembrie 2019, la nivelul judeţului Suceava a reieşit că sucevenii susţineau proiectul Facultăţii de Medicină în proporţie de 79%, modernizarea Spitalului Judeţean Suceava avea 71% susţinere, construcţia de autostrăzi în regiune era de 68%, iar modernizarea aeroportului avea 53% susţinere.

Potrivit acestuia, într-o altă cercetare sociologică efectuată în plină pandemie, în august 2020, în municipiul Suceava, susţinerea pentru înfiinţarea unei Facultăţi de Medicină la Suceava era de 93%.

„În momentul de faţă există o conjunctură foarte favorabilă demarării acestui proiect, deoarece la Ministerul Educaţiei se află ministrul Sorin Câmpeanu care este foarte prietenos cu nevoile Universităţii din Suceava” a spus Adrian Botezatu.

El consideră că în ceea ce priveşte proiectul privind construcţia sediului Facultăţii de Medicină trebuie făcută analiza cost-beneficii şi dacă nevoia sucevenilor pentru servicii medicale de calitate poate fi pusă în balanţă cu dezafectarea unei parcări private din Parcul Areni.

„Lecţia acestei pandemii este că fără personal medical, orice luptă este pierdută. Îndemn în continuare sucevenii să se manifeste activ în sprijinul înfiinţării Facultăţii de Medicină la USV” a spus Adrian Botezatu.

Sociologul sucevean se pronunţă în continuare pentru preluarea de către municipalitate a terenurilor agricole deţinute de Staţiunea de Cercetări Agricole în oraş. „Nu poţi să faci agricultură în centrul oraşului şi să trimiţi Universitatea să se dezvolte în afara oraşului” a mai spus Adrian Botezatu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: