Au crescut cheltuielile cu dezvoltarea

> „Se observă o creştere a cheltuielilor pentru investiţii, Primăria având, în anul 2021, un buget al dezvoltării”, se reliefează în proiectul de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor > Deoarece la veniturile proprii s-a încasat mai mult decât s-a prevăzut, Primăria orientează excedentul înspre achitarea datoriilor de 3,23 de milioane de lei

În primele 3 luni ale anului 2021, în bugetul local al municipiului Suceava au intrat 99,24 de milioane de lei, dintre care 76,88 de milioane de lei sunt venituri proprii. Aşa arată Consiliul Local în proiectul de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor pe primul trimestru al anului, conform căruia 75,77 de milioane de lei au fost alocaţi pentru secţiunea funcţionare, iar 23,46 de milioane de lei la cea de dezvoltare. Potrivit sursei citate, în bugetul executat ponderea plăţilor aferente secţiunii de funcţionare este de 75,4%, în timp ce plăţile de la secţiunea de dezvoltare au fost de 24,46%. „Comparativ cu anul 2020, se observă o creştere a cheltuielilor pentru investiţii, Primăria municipiului Suceava având, în anul 2021, un buget al dezvoltării”, se reliefează în proiectul de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor. În cadrul secţiunii de funcţionare, pe 31 martie 2021 veniturile încasate au fost de 75,77 de milioane de lei, în timp ce plăţile efectuate au avut nivelul de 72,37 de milioane de lei, la sfârşitul trimestrului întâi înregistrându-se un excedent de aproximativ 168.000 de lei. Excedentul reprezintă urmarea creşterii gradului de colectare a veniturilor proprii şi achitării, cu prioritate, a plăţilor restante. Acesta urmează a fi orientat înspre achitarea plăţilor restante, în valoare de 3,23 de milioane de lei, reprezentând sume datorate şi neachitate la termenul de plată prevăzut de actele normative în vigoare sau de contracte şi facturi.

În totalul cheltuielilor aferente primului trimestru al anului 2021, Transporturile sunt pe primul loc, cu 28,29% din total, ponderea cea mai mare revenind celor cu derularea proiectelor cu fonduri europene. Urmează Învăţământul cu 12,92%, banii fiind cheltuiţi, în cea mai mare parte, cu bunuri şi servicii. Capitolul Protecţia mediului a fost creditat cu 10,76%, fondurile fiind cheltuite, preponderent, cu „salubritatea şi dezinfectarea oraşului, destinate prevenirii şi limitării infecţiei Covid-19. Capitolului Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică îi revine 9,75% din cheltuielile din primele 3 luni ale anului 2021, banii fiind consumaţi cu bunuri şi servicii. Bugetul general centralizat al municipiului Suceava a fost aprobat pe 31 martie 2021, la un total, pe partea de venituri, de 234,503 milioane de lei, dintre care 119,960 de milioane de lei la secţiunea de funcţionare, iar 114,542 de milioane de lei la secţiunea de dezvoltare. Cheltuielile au fost prevăzute a fi cu 134.341 de lei mai mari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: