Volei masculin

Suceveanul Alexandru Raţă, campion naţional cu Arcada Galaţi

Sezonul competiţional 2020-2021 al Diviziei A1 de volei masculin s-a încheiat cu victoria campioanei Ar-cada Galaţi. Tricoul de campion a fost îmbrăcat şi de suceveanul Alexandru Raţă.

Sportivul descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orăşanu a jucat la CSM Suceava, pentru ca apoi să evolueze un sezon la Unirea Dej. Chiar în primul an de când a ajuns la Arcada Galaţi, Alexandru Raţă a devenit campion naţional.

Jucătorul de braţ stâng care evoluează pe postul de universal (conform noilor denumiri) nu a fost folosit în chiar toate partidele, dar în meciurile în care a jucat a făcut faţă cu brio nivelului primului eşalon valoric. Un exemplu elocvent a fost ultimul joc de campionat în care Arcada Galaţi a trecut cu 3-1 de Steaua Bucureşti, meci în care Alexandru Raţă a făcut 24 de puncte!

Mai trebuie menţionat faptul că Alexandru Raţă a fost pe locul 10 în topul jucătorilor cu cea mai bună eficienţă în atac. Aceste realizări ale sportivului sucevean au făcut ca el să fie selecţionat în lotul naţional de seniori al României.

„Realizarea tânărului jucător crescut aici, la Suceava, nu face decât să ne bucure. Este o dovadă a faptului că pe meleaguri bucovinene există talente şi se munceşte. Sper ca Alex să progreseze, iar cariera sa să ia avânt. Suntem mândri că avem din nou, după nici nu mai ştiu câţi ani, un nou jucător la lotul naţional de seniori al României”, a declarat profesorul Tudor Orăşanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: