Strategii diavolului

Ne tot împiedicăm de fenomene absurde apărute pe scena politică, iar ultimul dintre ele este ticăloşia de la spitalul Foişor. Dar, pentru a o înţelege, ar fi bine să aflăm ce se ascunde în dosul făcăturii, de aceea vă rog să citiţi cu răbdare cele ce urmează.

Odată învins în alegeri democratice, FSN-PDSR-PSD nu a acceptat cinstit şi cavalereşte înfrângerea, începând imediat sabotarea, războiul de gherilă împotriva câştigătorilor. Într-o democraţie normală şi adevărată, partidele înfrânte la urne intră necondiţionat într-un program de reforme interne, precum schimbarea sau reînnoirea leadershipului şi modernizarea ideologic-doctrinară.

De mai bine de 30 de ani, aşa-zişii noştri social-democraţi se comportă ca o gaşcă, un clan, aciuându-se în jurul unui pretins tătuc, nu acceptă sub nicio formă reformarea, iar după pierderea alegerilor liderii se ţin lipcă de jilţuri, considerându-se de neînlocuit. Ca să poată fi schimbaţi totuşi, se organizează bătălii interne urât mirositoare, pentru a fi împinşi pe scări. Nu se liniştesc după pierderea poziţiilor, încearcă spargerea fostului lor partid şi strivirea rivalilor, căutându-şi aliaţi la alte formaţiuni, inclusiv la foşti duşmani.

Cam asta se întâmplă de mai bine de un an: PSD nu a acceptat nicidecum că n-are cu cine alcătui o majoritate de guvernământ şi apelează la strategi din „centrele exterioare de reflecţie”, de la televiziunile lui Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă, adică la specialişti în manipulare de tip maskirovka (tehnici speciale de prostire a populaţiei şi inducere în eroare a observatorilor, de la fake news la provocări). O adevărată armată de mercenari încolonaţi conştiincios în spatele tătucului şi al centrelor de influenţă, cu toţii provenind din fostele structuri securiste şi mofluzi ai serviciilor secrete. Mulţi penali.

Pentru că la Spitalul Foişor, şi nu numai, e vorba de strategia PSD de declanşare a unei catastrofe de tip „lebăda neagră” generatoare de mari manifestaţii de stradă, care să ducă la căderea guvernului şi revenirea sa la Putere.

Argumente: şefii numiţi de PSD la conducerea spitalului şi a direcţiilor de sănătate publică ştiau că spitalul Foişor urmează să devină secţie Covid, dar au tărăgănat punerea în aplicare a ordinului lui Arafat până la căderea nopţii, la ora 20, când, intempestiv, ca să îngrozească lumea, au început să transfere bolnavii spre spitale învecinate, mai ales militare.

Nu înainte, însă, de a apărea ca din senin scandalagii, mitingişti de profesie, televiziuni prevenite din vreme şi lideri politici din opoziţie, influenceri, lideri de opinie ai partidului, inşi care seară de seară batjocoresc tot ce nu este PSD. Proteste, ţipete, urlete! Nici nu se declanşaseră bine ostilităţile, că iese la televizor Gabriela Firea şi toarnă gaz pe foc.

De unde aveau toţi respectivele informaţii e la mintea cocoşului… Semn că a fost vorba de o strategie plănuită cu mult înainte şi respectivii „protestatari” deveniseră actori într-un film. Iar filmul ticăloşiei politice s-a tot repetat: lockdown de Paşti 2020, incendiile de la spitalul Piatra Neamţ, de la Matei Balş, transferul nocturn de la Foişor, accidentul de la Victor Babeş…

S-a încercat de fiecare dată reînvierea uriaşelor proteste de după incendiul de la Colectiv care au dus la dărâmarea Guvernului Ponta, numai că de data asta s-a reuşit destituirea lui Vlad Voiculescu, nu şi a lui Raed Arafat, şi nici spargerea coaliţiei de guvernământ n-a fost posibilă pe moment. Dar nu se vor lăsa.

QED: Percepţia mea este că PSD n-are chef să guverneze pe bune România, altfel strategii(?) şi-ar fi pus mintea să găsească cele mai bune căi de ieşire din pandemie, să conceapă planuri urgente şi fezabile de reindustrializare, să alcătuiască programe naţionale de upgradare a nivelului de educaţie, să ridice standardele de sănătate publică şi, nu în ultimul rând, să pună cinstit umărul la susţinerea României în Uniunea Europeană şi pe plan internaţional.

Din contră: asudă febril construind strategie diavolească după strategie pentru prăbuşirea guvernului şi revenirea la Putere. Concomitent, se bat cu pumnul în piept că nu mai pot de dragoste faţă de România!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: