Fotbal, Liga a IV-a

Siretul Dolhasca – Viitorul Liteni, derbiul rundei a doua

 Pe parcursul a mai puţin de două săptămâni, AJF Suceava va organiza campionatul sui-generis al Ligii a IV-a din acest început de an. Ediţia de campionat 2020-2021 a Ligii a IV-a sucevene se va desfăşura în regim de urgenţă, cu participarea formaţiilor Siretul Dolhasca, Viitorul Liteni, Progresul Frătăuţii Vechi, Juniorul Suceava, Recolta Fântânele, LPS Suceava, Zimbru Siret şi Moldova Drăguşeni.

Cele opt formaţii din judeţ care au confirmat participarea în campionatul Ligii a IV-a au fost împărţite în două grupe de câte patru. Din Grupa A fac parte Siretul Dolhasca, Viitorul Liteni, Progresul Frătăuţii Vechi şi Juniorul Suceava, iar în Grupa B se regăsesc Recolta Fântânele, LPS Suceava, Zimbru Siret şi Moldova Drăguşeni. Partidele se vor disputa în sistem tur-retur, după care câştigătoarele celor două grupe se vor întâlni în meciul decisiv pentru titlu. Competiţia se va derula în baza unui regulament pe care şi l-a asumat toată lumea, cu respectarea ultimelor normative stabilite de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Ministerul Sănătăţii.

Turneul la „foc automat” a ajuns deja la etapa a II-a, care programează, azi, meciurile Juniorul Suceava – Progresul Frătăuţii Vechi (ora 18.00, teren: Iţcani) şi Siretul Dolhasca – Viitorul Liteni (ora 18.00, teren: Dolhasca).

În prima rundă, pe terenul sintetic din cartierul George Enescu, în grupa B, formaţiile LPS Suceava şi Zimbru Siret au încheiat nedecis, 0-0. Într-o partidă din grupa A, Viitorul Liteni a dispus cu scorul de 3-1, în propriul fief, cu golurile marcate de veteranul Guriţă, de două ori, şi Bijec, de Progresul Frătăuţii Vechi. În grupa B, Moldova Drăguşeni a câştigat cu 2-1 jocul din deplasare, cu Recolta Fântânele. Partida Siretul Dolhasca – Juniorul Suceava, din grupa A, va fi omologată cu scorul de 3-0 în favoarea oaspeţilor, deoarece echipa gazdă n-a putut prezenta în timp util rezultatul testelor Covid-19, obligatorii pentru desfăşurarea activităţii sportive.

Liga a IV-a suceveană a început, aşadar, pe 17 aprilie şi se va încheia pe 6 mai. Întrecerea se va derula pe repede înainte, în condiţiile în care data limită la care AJF-urile trebuie să transmită numele echipelor campioane judeţene este de 8 mai. Conform modului de desfăşurare stabilit de Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, într-o primă fază, echipele campioane judeţene vor participa la un meci de baraj, pe teren neutru, pe data de 12 mai. Ulterior, se va mai susţine un baraj între echipele calificate din turul anterior şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (poziţiile 9-10 din fiecare serie, plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Ligii a III-a, sezonul 2020-2021. Datele de disputare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: