Ioan Balan:

Marea şansă a Sucevei este că parcul Şipote nu a intrat mai demult în proprietatea Primăriei, pentru că acum am fi avut acolo blocuri, străzi, betoane

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că Suceava are o mare şansă că parcul Şipote nu a intrat mai demult în proprietatea Primăriei, pentru că acum în zonă ar fi fost cartiere şi betoane, arătând că în ultimii 30 de ani suprafaţa parcurilor din municipiul Suceava s-a înjumătăţit.

El a reamintit că parcul Şipote a fost timp de 30 de ani proiectul perfect pentru campaniile electorale şi că mulţi au încercat marea cu degetul, dar nimeni nu a făcut paşi în sensul acesta.

Ioan Balan a precizat că în mandatul parlamentar trecut a avut o discuţie cu preşedintele CJ Gheorghe Flutur, căruia i-a spus că e momentul ca parcul Şipote să fie transferat municipalităţii şi că atunci preşedintele Flutur era sceptic că va fi aprobat, întrucât la vremea respectivă PSD era la putere.

Ulterior, Ioan Balan a purtat o discuţie în trei cu Gheorghe Flutur şi cu primarul Ion Lungu pentru a stabili o strategie prin care să fie promovat acest proiect care genera anumite sensibilităţi printre politicienii din Suceava pentru iniţiativă, iar soluţia a fost ca proiectul să fie susţinut prin deputatul Angelica Fădor care nu este din Suceava, ci din zona Vatra Dornei.

„S-a constituit o echipă în jurul deputatului Angelica Fădor din care au făcut parte toţi parlamentarii de Suceava. Meritul este în principal al parlamentarilor suceveni. (…) Nu vreau să-mi arog un merit mai mare decât îl am, dar a fost un proiect în care am crezut şi pe care l-am văzut pus pe roate. Un merit extraordinar îl are şi primarul Ion Lungu” a spus Ioan Balan.

Suceava are nevoie de zonă verde

El a mai spus că acest parc Şipote va trebui amenajat în continuare ca un parc şi nu ca zonă de agrement.

„Am observat că în Suceava este o tradiţie, care a devenit aproape regulă, ca toate parcurile să-şi micşoreze aria lor de parc. Dacă vă uitaţi ce parcuri am moştenit noi în anii ’90, astăzi sunt reduse la jumătate, dacă nu, unele, au şi dispărut. Astăzi, Suceava are nevoie de zonă verde extraordinar de mult. Avem această şansă extraordinar de mare, pe care trebuie să o recunoaştem: pentru noi marea şansă este că Parcul Şipote nu a intrat în patrimoniul Primăriei din anii ’90, pentru că astăzi am fi avut acolo blocuri, străzi betoane, până la Cetatea de Scaun. Ar fi fost betonată toată valea şi dealul, ar fi fost scoşi toţi copacii şi ne-am fi trezit cu nu ştiu ce cartiere pe acolo” a spus deputatul liberal.

Suceava poate fi dezvoltată modern

El a menţionat că astăzi legislaţia este mult mai restrictivă şi că lucrurile acestea nu se vor întâmpla.

„Cine suntem noi, actori politici, primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, să spunem că acolo trebuie să arate într-un anume fel? Noi suntem în situaţia în care să facem propuneri şi să scriem proiecte, să le implementăm, să le ducem până la capăt. Cetăţenii, sucevenii, trebuie să fie cei care să ne spună cum vor să arate acea zonă, ori vocea Sucevei este, astăzi, preponderent în zona de parc” a spus Ioan Balan.

Deputatul susţine în continuare că râul Suceava este o zonă fantastică pentru a crea zone de agrement prin plantarea de pomi, prin crearea de spaţii de recreere, aşa cum se face în toate marile oraşe.

„Cred în capacitatea Sucevei de a se dezvolta modern” a mai declarat Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: