Vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi primită în noaptea de Înviere în bisericile din judeţul Suceava

Credincioşii ortodocşi din judeţul Suceava vor primi şi în acest an, în noaptea de Paşte, Lumina Sfântă de la Ierusalim, a anunţat, marţi, vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă.

El a spus că şi în acest an, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor va fi organizată aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim la Suceava.

„Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava, după o pauză de un an, în condiţiile în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil, având în vedere restricţiile impuse la acea vreme ca urmare a pandemiei de coronavirus” a spus Barbă.

El a subliniat că se continuă, astfel, iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur care, în anul 2009, a fost în delegaţia de la Ierusalim care a adus Lumina Sfântă direct la Suceava.

„Noi am finalizat discuţiile în ceea ce priveşte pregătirile pe Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava. Restricţiile aflate în vigoare la această dată permit aducerea Luminii Sfinte în condiţiile impuse de normele în vigoare şi cu respectarea tuturor regulilor specifice situaţiei pandemice actuale” a menţionat Niculai Barbă.

Potrivit acestuia, Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, iar un avion în care se va afla o delegaţie condusă de un preot sucevean, desemnat de Arhiepiscopie, o va aduce de la Bucureşti la Suceava.

Lumina Sfântă va fi apoi împărţită conform regulilor stabilite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

„Faptul că în acest an se reia aducerea Luminii Sfinte este un semnal mai mult decât îmbucurător în ceea ce priveşte revenirea la normalitate. Şi trebuie subliniat, şi aici, faptul că acum suntem în situaţia în care judeţul Suceava, la un an de la începutul pandemiei de coronavirus, se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus”, a mai spus Niculai Barbă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a mai declarat că marţi, 27 aprilie, va avea loc sfinţirea troiţei de la Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava, care reprezintă scena Învierii Domnului şi este realizată în tehnica mozaic. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: