În spitalele din judeţul Suceava au fost internaţi 188 de pacienţi cu Covid-19

> Dintre aceştia, 61 prezentau forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi 188 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 24, a anunţat marţi Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.972.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 23 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 491 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 95 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 14 se aflau în zona tampon, iar 382 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 95 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 2 aveau forme uşoare de boală; 47 – forme medii ale bolii; 31 – forme severe; 15 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (4 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 388 paturi libere, dintre care 103 pentru pacienţi cu Covid-19, 260 în sectorul non-Covid şi 25 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 3 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 22 ventilatoare libere, dintre care 9 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 13 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 35 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 23 prezentând forme medii, 7 cu forme grave, 2 în stare critică), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus şi erau 50 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nefiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 8 cu forme medii, 2 cu forme grave, 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 26 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 20 cu forme medii şi 4 cu forme grave) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind liber un loc în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare şi 14 prezentând forme medii), şi nicio persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 3 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toate cele 3 persoane cu forme uşoare), fiind libere 22 locuri în sectorul Covid. La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 224 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 47 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: