Anul trecut

Furturile din autoturisme, firme şi locuinţe, cele mai frecvente infracţiuni săvârşite în Suceava

> Majoritatea încălcărilor normelor de linişte şi ordine publică s-au comis în zona centrală, în preajma localurilor, seara şi pe timpul nopţii, ca urmare a unor scandaluri în baruri şi pe stradă sau pe fondul certurilor în familie > În 2020 nu s-au comis infracţiuni grave de genul faptelor de omor, tentativelor de omor, tâlhăriilor cu moartea victimei, vătămărilor cauzatoare de moarte, traficului şi consumului de droguri, furturilor din bancomate şi ultrajului

 În 2020, în raport cu anul anterior, în municipiul Suceava s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor stradale sesizate, de la 114 la 142. Datele sunt prezentate în Planul de ordine şi siguranţă publică din municipiul Suceava, care urmează a fi aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local şi în care se precizează că 9 dintre aceste infracţiuni au fost descoperite în flagrant, iar aproximativ 58% din total s-au comis pe timp de noapte. Potrivit sursei citate, pe durata anului trecut nu s-au comis infracţiuni stradale grave, de genul faptelor de omor, tentativelor de omor, tâlhăriilor urmate de moartea victimei, lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte, traficului şi consumului ilicit de droguri, furturilor din bancomate, ultrajului sau al infracţiunilor cu mod de operare deosebit. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale privitoare la liniştea şi ordinea publică în spaţiul public s-au comis în zona centrală a municipiului Suceava, în prejma localurilor „Versus”, „Studenţească”, „La Bibliotecă”, „La Fierărie”, „Taco Loco”, „Padrino”, „Old Times”, „Patru Mese”, „Continental”, „Bucovina”, „Club Strickers”, „Club Terminus”, „Mingo Cafe”. Acestea sunt urmate de Parcul Cetăţii, cartierele George Enescu, Zamca, Obcini, Burdujeni şi Iţcani, cât şi de Centrul Comercial „Bazar”. În 2020, cele mai multe infracţiuni sesizate pe teritoriul municipiului Suceava au fost cele de furt din autoturisme, societăţi comerciale şi din locuinţe, acestea fiind comise, în special, în cea de-a doua parte a zilei şi pe timpul nopţii, în cartierele Burdujeni, Obcini, Zamca, George Enescu, dar şi în zona centrală. Potrivit analizei citate, în reşedinţa de judeţ au fost identificate şi alte locuri şi medii în care s-au înregistrat şi pot fi comise infracţiuni sau alte fapte antisociale, cum ar fi Centrul Comercial „Zimbru”, Metro, Selgros, Kaufland, Carrefour, Iulius Mall, magazinele Lidl, pieţele agroalimentare, autogara, parcul din Iţcani, restaurantele, hotelurile „Socim”, „Continental” şi „Bucovina”, căminele USV şi ale colegiilor naţionale, precum şi blocurile de garsoniere de pe străzile Muncii, Tineretului, Jean Bart, Lazăr Vicol şi Dornelor. „Faptele de încălcare a normelor legale privind liniştea şi ordinea publică sunt comise, de regulă, seara şi pe timpul nopţii, ca urmare a unor certuri în familie, scandaluri în baruri şi în stradă, la ieşirea tinerilor din cluburi şi discoteci, dar şi în zona blocurilor unde se adună tinerii, consumă băuturi alcoolice şi tulbură liniştea locatarilor prin strigăte şi larmă” se subliniază în proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ordine şi siguranţă publică în municipiul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: