Asociaţia Rădăuţiul Civic

„Este important să existe criterii clare la stabilirea persoanelor care pleacă şi care rămân

Asociaţia Rădăuţiul Civic relatează, într-un amplu comunicat de presă, că recent a solicitat o nouă audienţă la primarul municipiului, „pe diverse teme de interes comun, dezbătute în cadrul asociaţiei sau chiar primite de la cetăţeni”.

Aflăm că discuţia cu primarul a vizat probleme legate de urbanism, probleme de mediu, aspecte privind centrul vechi şi clădirile istorice, adăpostul de câini al municipiului Rădăuţi, aplicaţia e-Rădăuţi, promovarea turismului, înfiinţarea unei arhive digitale a Rădăuţiului, dar şi viitoarea organigramă a Primăriei Rădăuţi.

În acest subiect, pe care „Crai nou” l-a mai avut în vedere, Asociaţia Rădăuţiul Civic a precizat că nu s-a amestecat „în luptele politice dintre primar, managerul spitalului, conducerea Servicii Comunale”, dorind instituţii funcţionale care gestionează banii publici cu chibzuinţă, fără angajări pe pile, contracte cu dedicaţie şi altele. Printre altele, Rădăuţiul Civic a arătat că, „indiferent de deciziile luate, este important ca toate criteriile să fie clare pentru stabilirea persoanelor care pleacă şi care rămân. Instituţiile trebuie să funcţioneze pe bază de eficienţă şi, la ora actuală, bugetele localităţilor mici, mai ales în mediul rural, se duc toate pe salarii. Am ridicat o singură problemă, după ce am agreat o poziţie în cadrul asociaţiei pe acest subiect. Ni se pare o greşeală mare şi o pierdere pentru oraş ca o persoană precum doamna Mălina Aniţoaei, jurnalist, publicist, o persoană care a contribuit la viaţa culturală a oraşului şi, probabil, printre puţinele persoane din instituţiile publice locale care înţeleg rolul unei biblioteci în comunitate, să fie dată afară. A fost singura persoană din cadrul bibliotecii care a sprijinit clubul de lectură şi întreţinerea cuiburilor de cărţi. Am comunicat domnului primar că decizia îi aparţine, dar că aceste decizii trebuie să urmărească interesul public şi meritocraţia, nu altceva”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: