Un nou volum de poeme semnat de Constantin Severin, publicat în India

Noua carte de poeme, „Oraşele lui Giorgio de Chirico”, scrisă în anul 2020 de poetul sucevean Constantin Severin, a fost publicată recent într-o ediţie bilingvă, română/engleză, de una dintre cele mai cunoscute edituri de poezie din India, Cyberwit, înfiinţată în anul 2002 de poetul Dr. Karunesh Kumar Agarwal.

Versiunea în limba engleză a poemelor a fost realizată de Constantin Severin şi Slim FitzGerald, o tânără scriitoare din SUA.

Cartea are o scurtă prezentare pe coperta din spate, semnată de marele scriitor american Norman Lock:

„Poemele lui Constantin Severin aparţinând colecţiei „Oraşele lui Giorgio de Chirico” sunt minunate. Răspund cu propriul meu sânge şi cu amintiri pe jumătate uitate la relatările sale viscerale despre o lume aflată în disoluţie, într-o schimbare mult dincolo de obişnuit şi pentru care cuvintele nu pot fi suficiente şi totuşi, în mod miraculos, o fac în poeziile sale. Sunt impresionat mai ales de evocările unei Românii mai vechi, care a existat în mituri şi în apariţiile mitice ale păsării colibri, liliacului, fluturilor şi bunicilor. Există în această serie o calitate a legendei, ceva antic şi cred că Severin şi traducătorul Slim FitzGerald au reuşit să surprindă mintea străveche care palpită sub trupurile în pungi, sub ciuma virusului Corona.”

Iubitorii de poezie pot comanda cartea pe Amazon sau direct de la editură: https://www.cyberwit.net/publications/1660. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: