UE acuză Rusia că a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei

Rusia a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, a declarat, ieri, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate. „Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea. Riscul escaladării situaţiei este evident”, a afirmat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a participat, ieri, prin video-conferinţă, la o reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Externe. „La reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Externe desfăşurată astăzi, le-am prezentat colegilor informaţii despre acţiunile periculoase ale Rusiei. Am propus un plan gradual pentru a descuraja Rusia să amplifice criza. Principalul element: pregătirea unui nou set de sancţiuni sectorale. Sancţiunile individuale nu mai sunt suficiente”, a afirmat Dmitro Kuleba, conform site-ului Ukrinform.net.

Totuşi, Josep Borrell Fontelles a declarat că Uniunea Europeană nu pregăteşte, pentru moment, noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Forţele Aeriene ruse au trimis, ieri, avioane de vânătoare pentru a intercepta aeronave militare din Statele Unite şi Norvegia, deasupra Mării Barents, anunţă Ministerul rus al Apărării. „Avioane de vânătoare MIG-31 au fost trimise pentru escortarea unei aeronave americane de patrulare de tip R-8A Poseidon şi a unui avion R-3C Orion, aparţinând Norvegiei”, a anunţat Centrul rus pentru Apărarea Naţională, din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia RIA-Novosti. Avioanele militare din Statele Unite şi Norvegia au revenit spre baze.

Incidentul intervine în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia din cauza crizei militare din sud-estul Ucrainei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: