Contra unei chirii de 0,40 de lei pe minut

Sucevenii se pot plimba cu trotinete electrice

>Închirierea se poate face prin descărcarea, din App Store sau Google Play, a aplicaţiei „Suceava-Ecoride”, care deblochează respectivele mijloace de transport

Începând de ieri, sistemul „Suceava-EcoRide”, de închiriere a trotinetelor electrice din municipiul Suceava, este funcţional. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, potrivit căruia sucevenii au acces la 50 de trotinete electrice şi 11 standuri cu 70 de porturi de încărcare. Acestea sunt amplasate la Primărie, în Centru, în Burdujeni, în Obcini, la „Curcubeul”, la Centrul Tradiţiilor, pe Mărăşeşti, la Magazinul „Bucovina”, în Parcul Central, la Centrul Cultural „Bucovina” şi în Zona de Agrement „Tătăraşi”. În curând, urmează a fi funcţional şi cel de al 12-lea stand, cu 10 porturi de încărcare, la Cetatea de Scaun a Sucevei. Serviciul de închiriere va funcţiona de luni până duminică, între orele 07.00-21.30, în intervalul aprilie-octombrie. Trotinetele vor fi închiriate doar persoanelor cu vârsta mai mare de 16 ani, statutul de utilizator pentru acestea obţinându-se prin descărcarea din App Store sau Google Play a aplicaţiei „Suceava-Ecoride”, care blochează şi deblochează respectivele mijloace de transport. Tariful de închiriere este de 0,50 de lei pentru pornire, la care se adaugă câte 0,40 de lei pentru fiecare minut de utilizare. În cazul în care utilizatorul parchează trotineta în stand, se aplică o reducere, ajungând la 0,30 de lei pe minut.

„Pentru că este un sistem nou implementat în oraş, în cazul în care întâmpinaţi probleme sau dificultăţi în utilizare, vă rugăm să le semnalaţi la numărul de telefon: 0757.045.605 sau prin e-mail: suport@suceava-ecoride.ro. Rugăm pe utilizatori să citească cu atenţie regulamentul de funcţionare înainte de a folosi trotinetele” a transmis Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava. Durata de folosire este de 2 ore, deblocarea trotinetei fiind posibilă doar atunci când „nivelul bateriei este de cel puţin 30%, cu o folosinţă ulterioară de aproximativ 15 minute”. La depăşirea duratei de timp alocată unei utilizări, contul de acces al persoanei la serviciul închiriere va fi suspendat, începând cu ora la care se înregistrează depăşirea. Pe parcursul zilei, un utilizator are dreptul la un număr nelimitat de trotinete, cu o durată maximă de 2 ore pentru o comandă. Deblocarea unei alte trotinete este posibilă doar la încheierea cursei cu cea ridicată anterior, operaţiune care se va face la cel mai apropiat stand de încărcare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: