Suceava găzduieşte dezbaterile din proiectul româno-norvegian pentru o administraţie publică transparentă şi responsabilă

În perioada 21-24 aprilie, Asociaţia Municipiilor din România (AMR) organizează, la Suceava, o dezbatere pe un proiect de granturi norvegiene. Ion Lungu, primarul Sucevei, a precizat recent că este vorba despre proiectul „Îmbunătăţirea accesului şi calităţii serviciilor pentru cetăţeni. O administraţie publică transparentă şi responsabilă”. Proiectul oferă o oportunitate deosebită de întărire a relaţiilor bilaterale dintre România şi Norvegia, prin dezvoltarea schimburilor de experienţă şi promovarea modelelor de bună practică în domenii precum transparenţă, etică, incompatibilitate şi conflict de interese. În acest sens vor fi organizate vizite de studiu în Norvegia.

„Este vorba despre proiecte de resurse umane pentru perfecţionarea salariaţilor din administraţia publică, precum şi a consilierilor, dar şi primarilor. Sper să participe cât mai multe persoane, costurile fiind suportate de Asociaţia Municipiilor din România” a evidenţiat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, prim-vicepreşedinte al AMR.

Municipiul Suceava a găzduit, în 2019, pe durata a două zile, şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR). Pe ordinea de zi a şedinţei din 6-7 iunie s-au aflat mai multe puncte, printre care prezentarea municipiului Suceava; informare cu privire la demersurile pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2019; dezbaterea deciziei ANCOM privind limitarea tarifelor referitoare la cedarea dreptului de acces; aspecte cu referire la tranziţia energetică la nivel local; înfiinţarea Corpului profesional al coordonatorilor Poliţiei locale, cât şi organizarea unei vizite de studiu, în septembrie 2019, în Norvegia, Suedia şi Finlanda.

În 2017, la Gala AMR, Suceava a luat premiul pentru „Excelenţă în educaţie”, iar în 2018, reşedinţa de judeţ a fost premiată pentru „Excelenţă în iluminatul public”.

În 2019, municipiul Suceava a fost recompensat pentru proiectul de transport public electric integrat. În 2018, Primăria Suceava îşi manifesta intenţia de a promova un proiect prin care să atragă o finanţare nerambursabilă în vederea reabilitării şi modernizării Curţii Domneşti. Potrivit primarului Ion Lungu, în cadrul Spaţiului Economic European era disponibil un grant în valoare totală de 15 milioane de euro, pus la bătaie de Norvegia, cu oficialii căreia autorităţile locale purtau discuţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: