La AJOFM

Serviciile de ocupare au condus la angajarea a 9.000 de suceveni

 > Prin digitalizare, acestea au fost adaptate la nevoile persoanelor din categoriile vulnerabile

Pe durata anului 2020, în judeţ s-au angajat 9.075 de persoane care au apelat la serviciile publice de ocupare. Informaţiile au fost făcute publice de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, conform căreia, după statutul persoanei, 2.280 de persoane provin din rândul şomeri neindemnizaţi, 2.301 din cel al şomerilor indemnizaţi, în timp ce 4.494 erau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În funcţie de apartenenţa de gen, şi-au găsit un serviciu 3.618 de femei şi 5.457 de bărbaţi, iar după mediul de rezidenţă, 4.106 de încadraţi sunt din mediul urban, iar 4.969 din mediul rural.

„În anul 2020, activităţile AJOFM au trecut printr-un proces de adaptare la necesităţile de digitalizare a serviciilor de ocupare şi la nevoile persoanelor din categoriile vulnerabile, prin subvenţionarea angajatorilor atât pentru menţinerea contractelor de muncă ale salariaţilor, cât şi pentru încadrarea unor categorii de persoane dezavantajate pe piaţa muncii” se subliniază într-o informare a AJOFM, în care se mai arată că au continuat, pe tot parcursul anului, implementarea proiectelor cu finanţare europeană, calificarea prin ucenicie la locul de muncă, subvenţionarea angajatorilor şi stimularea angajării şomerilor având susţinere financiară din fonduri europene.

În informarea AJOFM se mai evidenţiază că în anul 2020 au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională 15.902 de persoane, 14.899 fiind persoane nou înregistrate, iar 1.003 de persoane revenite la consiliere. La acestea se adaugă 8 sesiuni de informare şi consiliere în şcoli, la care au participat 354 elevi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: