Poliţia Suceava:

Mai mulţi suceveni veniţi din străinătate nu respectă măsurile de izolare sau carantinare

> În ultima săptămână, peste 10.000 de persoane au fost verificate de poliţişti privind respectarea măsurilor impuse

În perioada 11.04 – 17.04.2021 poliţiştii suceveni au derulat, pe raza judeţului, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 650 de societăţi comerciale şi 126 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 410 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020,  în valoare de 109.220 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse 10.514 persoane.

Au fost efectuate verificări, de asemenea, şi în   hipermarketuri şi în zonele aglomerate. O atenţie deosebită a fost acordată zonei Vatra Dornei, cu incidenţă sporită în ceea ce priveşte rata infectării. Totodată, au fost controlate toate restaurantele şi sălile de evenimente pentru a se asigura respectarea legii cu privire la interdicţia de organizare a evenimentelor private.

De asemenea, au fost instruiţi cu privire la respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toţi administratorii de unităţi economice, restaurante, pensiuni şi unităţi turistice.

În cadrul verificărilor au fost identificate mai multe situaţii în care persoane venite din străinătate nu au respectat interdicţiile impuse prin măsura autoizolării/carantinării, iar în trafic au fost constatate încălcări ale restricţiilor de circulaţie a persoanelor după ora 22.

La 17.04.2021, ora 10.45, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr.1 Vadu Moldovei, cu ocazia verificărilor pe raza comunei Drăguşeni a persoanelor izolate şi carantinate la domiciliu, au constatat că pe listele DSP Suceava figurează venit din străinătate, la data de 9.04.2021, un bărbat din comuna Drăguşeni. Persoana în cauză nu a fost găsită la domiciliu şi fiind contactată telefonic a precizat că se află pe malul râului Moldova.

Acesta a fost sancţionat conform art. 65, lit i, rap. la art. 5 alin. 2 lit. d din Legea 55/2020 cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

La 17.04.2021, poliţiştii au efectuat verificări la domiciliul persoanelor care se aflau în izolare/carantinare, ocazie cu care au constatat că doi bărbaţi de pe raza oraşului Dolhasca, sat Gulia şi sat Silişea Nouă, nu respectă măsurile de izolare impuse.

S-a procedat la consemnarea aspectelor constatate în fişele de monitorizare întocmite la nivelul subunităţii, cei doi fiind sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform legii L55/2020.

 La 17.04.2021, ora 22.55, lucrătorii Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi au oprit pentru control pe DJ 209 D, pe raza comunei Calafindeşti, sat Botoşăniţa Mare, un autoturism care circula dinspre Suceava spre oraşul Siret, la volanul căruia se afla un tânăr din Calafindeşti, iar în autoturism se mai aflau alţi doi tineri, pasageri.

Deoarece conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Întrucât cei trei nu au prezentat declaraţii pe propria răspundere pentru justificarea deplasării în intervalul orar 22 – 5, au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu 500 lei amendă, cf. art. 65 lit. m, raportat la art. 2 alin. 1 pct. 2 din Anexa nr. 3 la HG 432/2021/sancţionat de art. 66 lit. a din Legea nr. 55/2020.

Poliţia reaminteşte că potrivit HG 432/8.04.2021 sunt în vigoare măsuri restrictive în ceea ce priveşte deplasarea persoanelor, zilnic echipajele de poliţie, poliţie locală şi jandarmerie aflate în serviciu pe raza judeţului verificând modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 22 – 5.

 În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale MAI şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, atât în uniformă, cât şi în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.  (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: