În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi 196 pacienţi cu Covid-19

> Dintre aceştia, 74 au forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi 196 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era de 12, a anunţat luni Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.900.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 14 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 508 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 101 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 5 se aflau în zona tampon, iar 402 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 101 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 3 aveau forme uşoare; 49 – forme medii ale bolii; 33 – forme severe; 16 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (7 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 370 paturi libere, dintre care 98 pentru pacienţi cu Covid-19, 238 în sectorul non-Covid şi 34 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile două paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 22 ventilatoare libere, dintre care 7 pentru pacienţii cu Covid-19, şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 30 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 18 prezentând forme medii, 7 forme grave, 2 stare critică), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, 55 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, fiind disponibil un loc.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 13 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 5 cu forme medii de boală, 8 cu forme grave, 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 22 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 26 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (18 cu forme medii, 7 cu forme grave şi una în stare critică), şi nicio persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind liber un loc în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 23 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (18 cu forme uşoare şi 15 prezentând forme medii), şi nicio persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid.

La de Spitalul de Boli Cronice Siret – 3 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toate cele 3 persoane cu forme uşoare), fiind libere 22 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 219 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 57 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: