Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea:

Victoria în lupta cu pandemia nu este departe

>  Suceava a intrat în luptă pe burtă şi iese din luptă cu fruntea sus şi în picioare

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea şi coordonator al activităţilor anti-Covid pentru spitalele din judeţ a declarat la News Bucovina că Suceava poate fi exemplu de bune practici pentru alte judeţe în lupta cu pandemia.

„În momentul de faţă, un ochi râde şi unul plânge. Este foarte bine ceea ce se întâmplă la nivelul judeţului. Este un lucru minunat că toţi locuitorii judeţului Suceava au înţeles să respecte regulile de distanţare şi de purtare a măştii. Noi am înţeles în Spitalul Judeţean Suceava şi în spitalele din teritoriu ce trebuie să facem, cum să tratăm această patologie. Toată lumea a ştiut să adere la ceea ce este de făcut în acest moment” a explicat Calancea de ce este fericit.

În acelaşi timp el a spus că este întristat pentru că la nivel naţional lucrurile nu sunt deloc bune.

„Stau şi mă gândesc: dacă noi am fost primii, acum un an, şi am avut probleme destul de grave, de ce ceilalţi, care au avut un exemplu în noi, nu au ştiut să-şi ia măsurile de rigoare, nu au ştiut să prevină această problemă?  Vă spun cu mâna pe suflet că problemele pe care noi le-am întâmpinat în primăvara lui 2020, acum sunt cu mult mai mari în ţară şi s-au întâmplat mult mai grav în alte spitale” a spus managerul SJU Suceava.

Nu s-a învăţat nimic din experienţa Sucevei

El crede că nu s-a învăţat nimic din situaţia prin care a trecut Suceava.

„Dacă s-au luat împotriva noastră nişte măsuri drastice, poate prea drastice pe alocuri, cred că aceleaşi măsuri ar trebui luate şi pentru ceilalţi sau, în acest moment, când noi, sucevenii, am învăţat,  să ne facem treaba fiecare la locul lui, noi ca medici, cetăţenii, instituţiile publice, cred că am fi de dat exemplu sau un exemplu foarte bun pentru alte spitale, alte judeţe, care nu ştiu să se coordoneze în acest moment. Eu am convingerea că Spitalul Judeţean, împreună cu celelalte spitale, împreună cu toţi cetăţenii acestui judeţ vom trece cu bine de această pandemie şi vom ieşi învingători” a declarat Alexandru Calancea.

El a spus că Suceava este de dat ca exemplu în acest moment.

Spitalul Judeţean Suceava este unul dintre cele mai sigure spitale din ţară

„Vă spun că Spitalul Judeţean Suceava este unul dintre cele mai sigure spitale din ţară. Şi ştiu ce spun. Noi tratăm în acest moment şi patologia Covid, şi patologia non-Covid, şi pacienţii cronici. Într-un spital de 1.200 de paturi avem trasee separate, securizate, pentru fiecare categorie de pacienţi. Am avut probleme, le-am remediat. Am reparat tot ce era de reparat, dar în acest moment, din punctul meu de vedere, SJU Suceava este unul de dat exemplu. Vom ieşi cu fruntea sus din această luptă” a mai spus dr. Calancea.

El şi-a exprimat speranţa că Suceava se va spăla de pata pe care a primit-o la începutul pandemiei.

„Victoria în această pandemie nu este departe. Haideţi să încheiem cu bine şi triumfători această luptă şi vom vedea dacă cei îndreptăţiţi să o facă îşi vor repara greşelile făcute. Nu condamn pe nimeni. A fost începutul pandemiei, am fost primii, din păcate, dar eu cred că alţii sunt mai de condamnat decât noi. Pe mine mă doare foarte tare   ceea ce s-a întâmplat cu Suceava şi cum am fost daţi noi exemplu negativ sau de rele practici în acele momente. Vreau să vă spun că nu a fost chiar aşa. Totul a fost, în mare parte, o exagerare. Au fost şi greşeli, dar am învăţat din greşeli, le-am reparat, iar în momentul de faţă suntem un exemplu de bune practici” a mai declarat managerul SJU Suceava.

El a precizat că s-a desfăşurat în Suceava vizita celor de la ANMCS (Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate) care au lăudat  felul în care s-a realizat organizarea în SJU Suceava, dar şi felul în care  s-a făcut organizarea în tot judeţul.

„Suntem un judeţ de dat exemplu. Oamenii au înţeles ce au de făcut, medicii au înţeles. Eu spun că vom ieşi cu fruntea sus din această luptă. Am intrat în ea pe burtă, dar vom ieşi cu fruntea sus şi în picioare” a subliniat Alexandru Calancea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: