Suceava

Poliţiştii locali din Suceava vor ridica vehiculele parcate în alte locuri decât pe drumul public sau în spaţiile special marcate

> Pentru persoanele fizice care încalcă interdicţia, amenzile variază între 200 de lei şi 1.000 de lei, persoanele juridice putând fi amendate cu 500 de lei până la 2.000 de lei   > Din 2020, Primăria dispune de o autospecială de ridicare a vehiculelor, şoferii în cauză urmând a suporta şi contravaloarea operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare

Autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Suceava modifică HCL nr. 300 din 2018 privind normele de bună convieţuire, ordinea şi liniştea publică, transportul public de călători, gospodărirea oraşului şi protecţia mediului, precum şi comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. Deoarece aceasta nu prevedea şi „măsura tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor, considerăm că este necesar să se stabilească această măsură tehnico-administrativă, mai ales că, începând cu anul 2020, Primăria Suceava dispune de o autospecială de ridicare a vehiculelor” se arată în referatul de aprobare  a proiectului de modificare aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a deliberativului municipal.

Drept urmare, modificări sunt aduse articolului 33, în sensul că „pe lângă sancţiunea contravenţională, poliţistul local poate dispune şi măsura tehnico-administrativă de ridicare  a vehiculului. Art. 10 modificat stipulează că „este interzisă circulaţia vehiculelor de orice fel prin parcuri, pe alei, trotuare, esplanade şi scuaruri, excepţie făcând bicicletele, trotinetele, monociclurile şi segway-urile – dacă nu sunt montate indicatoare interzicere pentru acestea –, precum şi vehiculele utilizate pentru întreţinere, curăţenie, aprovizionare, intervenţie la utilităţile publice sau pentru ordine şi siguranţă publică aflate în misiune”. La acest articol introdus este un nou punct care arată că „este interzisă parcarea vehiculelor pe domeniul public în alte locuri decât drumul public ori spaţiile marcate expres de către administratorul domeniului public”.

Pentru persoanele fizice care nu respectă interdicţia, amenzile pot varia între 200 de lei şi 1.000 de lei, persoanele juridice putând fi amendate cu 500 de lei până la 2.000 de lei.  Pentru operaţiunile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor se aplică tarifele prevăzute în Regulamentul privind ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate, a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar, a vehiculelor aflate în zona lucrărilor edilitare pe domeniul public sau pe cel privat al municipiului Suceava, precum şi înlăturarea autovehiculelor avariate în urma unui accident rutier şi aflate pe partea carosabilă. O nouă prevedere este şi cea conform căreia, odată cu aplicarea sancţiunii principale, în sarcina contravenientului se va stabili şi obligaţia recuperării pagubelor constate, cuantumul acestora urmând a fi stabilit de organele de specialitate ale administraţiei locale. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de împuterniciţii primarului, precum şi de către Poliţia Locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: