Ulma

Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

> Suspecţii au reuşit să fugă în Ucraina, abandonând ţigări în valoare de 70.000 de lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 5.999 pachete cu ţigări, în valoare de 70.188 lei, ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, a declarat că, în data de 15 aprilie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, iar, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcţia localităţii Ulma, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză. În momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean, ignorând somaţiile poliţiştilor.

În vederea reţinerii persoanelor implicate, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această data cei în cauză nu s-au oprit.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La faţa locului au fost descoperite 12 baxuri cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, au rezultat 5.999 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de peste 70.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI