Cursa aeriană Suceava – Bruxelles a fost inaugurată

> Primul avion TUI a aterizat vineri pe Aeroportul Suceava şi a fost întâmpinat cu tradiţionalul salut cu tunuri de apă > Gheorghe Flutur a salutat deschiderea cursei aeriene din Suceava spre Bruxelles

Cursa aeriană TUI pe relaţia Suceava – Bruxelles a fost inaugurată vineri, când primul avion al companiei TUI a aterizat pe Aeroportul Suceava, unde a fost întâmpinat cu tradiţionalul salut cu tunuri de apă.

Noul operator aerian de pe Aeroportul Suceava, TUI Fly Belgium, face parte din TUI Group, cel mai mare operator de turism din lume, care are sediul central în Hanovra, Germania.

Suceava este singurul aeroport din România unde TUI Fly Belgium va opera curse comerciale.

Cursa de Suceava decolează de la Bruxelles în zilele de luni la ora 6.20 şi aterizează la Suceava la ora 10.05; pleacă de la Suceava la ora 10.20 şi aterizează la Bruxelles la ora 12.35.

În zilele de vineri, cursa pleacă de la Bruxelles la ora 6 cu aterizare la Suceava la ora 9.45, apoi plecare din Suceava la ora 10.20, cu aterizare la Bruxelles la ora 12.15.

Din acest an, pe Aeroportul Suceava, pe lângă companiile Wizz Air şi Tarom, vor mai efectua curse regulate şi Ryan Air, TUI Fly Belgium şi Blue Air.

Gheorghe Flutur a salutat deschiderea cursei aeriene din Suceava spre Bruxelles

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, vineri, inaugurarea cursei aeriene Suceava – Bruxelles, despre care a spus că a dorit-o de foarte mult timp, mulţumind şi comunităţii sucevene din Bruxelles care s-a mobilizat.

Flutur a spus că prin această cursă operată de TUI Fly Belgia se asigură legătura dintre Suceava şi capitala Europei, Bruxelles.

„De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple. Astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie care operează în România doar pe Suceava în momentul de faţă. Mulţumesc comunităţii sucevene de la Bruxelles. Am fost cu câţiva ani în urmă la ei, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse de Bruxelles, şi îi mulţumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că şi el a luptat foarte mult pentru asta” a spus Flutur.

El a menţionat că acum se poate vorbi despre cinci companii aeriene care operează pe Aeroportul Suceava, dintre care trei sunt companii noi, respectiv Blue Air, Ryan Air şi TUI Fly Belgium.

Preşedintele CJ a anunţat negocieri pentru noi destinaţii: Dublin, Munchen, Madrid şi Tel Aviv

„Este un mare succes pentru Suceava. Avem 14 destinaţii în opt ţări, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Belgia, Turcia, Grecia şi Egipt. Din păcate, pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru, după ce în 2019 aveam 76.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă noi pasageri” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că doreşte să fie efectuate acţiuni de promovare a Bucovinei din punct de vedere turistic şi economic în perioada următoare, la Bruxelles.

„Suntem în negocieri avansate şi pentru alte destinaţii, fie că vorbim de Dublin, de Munchen, Madrid, Tel Aviv. Vom vedea. Toate la timpul lor. Deocamdată grăbim punerea în funcţiune a noului terminal al aeroportului, ca să putem răspunde aşteptărilor pasagerilor” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: