Căutau parale…

 > Doi tineri, de 16 şi 18 ani au fost reţinuţi după ce au pătruns în locuinţa unui bătrân din Grămeşti > Ei au plecat cu 30 de lei, încercând să provoace incendiu în casă

Doi tineri din Grămeşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore riscând să fie arestaţi preventiv, fiind cercetaţi penal pentru furt calificat şi distrugere.

În seara de 10 martie, tinerii, de 16 şi 18 ani, au consumat împreună băuturi alcoolice. Fiind băuţi bine, cei doi au pătruns în casa unui bărbat de 81 de ani din aceeaşi localitate (satul Verbia, comuna Grămeşti).

De precizat că, în cursul zilei menţionate, tânărul de 16 ani l-a ajutat pe bătrân să taie nişte lemne, primind în schimb 400 de lei. Astfel, crezând că bărbatul mai are bani, cei doi au pătruns în locuinţa lui şi i-au propus să plătească în avans pentru lemnele rămase nedespicate, promiţând că vor executa lucrările ziua următoare.

Bătrânul i-a primit în casă de bunăvoie, însă, în timpul discuţiilor, adolescentul de 16 ani a deconectat lumina în locuinţă. Bătrânul s-a speriat şi a fugit, ascunzându-se în casa unui vecin de 75 ani. Cel din urmă a alertat Poliţia.

Între timp, tinerii l-au urmat pe bătrân şi au distrus geamurile locuinţei vecinului care l-a adăpostit. Apoi, cei doi s-au întors în casa bărbatului de 81 ani, unde au răvăşit lucruri în căutare de bani.

Într-un final, hoţii au plecat cu 30 lei şi un telefon mobil, însă nu înainte de a incendia nişte hârtii în incinta locuinţei. Din fericire, nu s-a produs un incendiu.

Astfel, cei doi tineri au ajuns pe mâna Poliţiei, fiind cercetaţi penal pentru furt calificat şi distrugere. Joi, 15 aprilie, ei au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea dispunerii unor eventuale măsuri preventive. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: