Deputatul PSD Gheorghe Şoldan:

În meciul contrelor PNL-USR din Guvern, românii pierd lupta cu pandemia

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Şoldan susţine, într-o declaraţie politică depusă în Parlament, că, din declaraţiile şi măsurile luate pe genunchi de actuala guvernare, românii nu mai înţeleg nimic şi au pierdut încrederea că guvernul contrelor PNL-USR poate gestiona eficient pandemia.

„Declaraţiile contradictorii sau, mai nou, şi suprapuse uneori, de la Guvern, duc în derizoriu actul de guvernare şi scad încrederea în capacitatea autorităţilor de a gestiona valul 3 al pandemiei astfel încât să dureze cât mai puţin” spune Şoldan.

El arată că nu se referă doar la declaraţiile contradictorii între miniştri, ci la incoerenţa din declaraţiile unui singur om, Cîţu, prim-ministru, care săptămâna trecută anunţa revenirea la normalitate la data de 1 iunie, pentru ca în weekend să se răzgândească şi s-o amâne pentru august.

„Aceste declaraţii fac foarte mult rău. Mai mult decât oricând, oamenii au nevoie în acest moment de siguranţă, de soluţii ferme, care să creeze orizonturi realiste de aşteptare că valul 3 va fi gestionat eficient. În schimb, deciziile autorităţilor nasc scene dramatice, cum au fost cele de la momentul evacuării, în miez de noapte, a pacienţilor recent operaţi pentru ca Spitalul Foişor să fie transformat în spital suport Covid” arată deputatul PSD.

El menţionează că Guvernul Cîţu impune tot felul de măsuri de restricţii în care nici guvernanţii nu cred.

„Obligă oamenii să poarte măşti, să se înghesuie în magazine până la ora 18, dar ministrul Sănătăţii stă confortabil în fotoliu prin Parlament fără mască, la fel şi Raluca Turcan, prinsă în mijlocul unui grup fără mască şi fără să respecte vreo distanţare. Cine să-i mai creadă pe aceşti miniştri care în loc să fie primii care-şi respectă propriile decizii, sunt primii care le încalcă?” s-a întrebat deputatul.

El consideră că din toată „această mascaradă de declaraţii şi de măsuri luate pe genunchi”, românii nu mai înţeleg nimic şi au pierdut încrederea că guvernul contrelor PNL-USR poate gestiona eficient pandemia.

„Nimeni nu crede că există vreo şansă să revenim în doar câteva luni la normalitate. Apropo, domnule Cîţu, revenirea la normalitate începe prin câştigarea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului şi în cei care decid. Începeţi de aici sau mai bine plecaţi acasă!” a transmis Şoldan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: