Workshop în organizarea AIPS „Bucovina”

„Jurnalişti – People Experiencing Poverty” 

Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social „Bucovina” organizează vineri, 16 aprilie a.c., ora 10, workshopul „Jurnalişti – People Experiencing Poverty (PEP)”, eveniment organizat online de Reţeaua Naţională Anti Sărăcie şi Includere Socială (RENASIS), în cadrul proiectului „Journalism Prize Goes International 2020-2021”.

Potrivit Alinei Adomnicăi, responsabil Comunicare&Social Media la AIPS „Bucovina”, proiectul este implementat în mai multe ţări europene, cu scopul de a selecta şi premia, în mod simbolic, articole, reportaje, videoclipuri şi alte tipuri de materiale jurnalistice din România, care analizează cauzele sociale ale sărăciei şi care dovedesc respect faţă de persoanele afectate de sărăcie şi realitatea pe care acestea o trăiesc. Tema evenimentului se înscrie în politicile europene de combatere a sărăciei şi acordării de sprijin pentru persoanele marginalizate sau celor care se confruntă cu sărăcia. Rolul workshopului este să aducă împreună jurnalişti şi persoane care experimentează sărăcia, pentru a interacţiona şi dezbate pe marginea unor subiecte cum ar fi principiile în relatarea jurnalistică a sărăciei, inegalităţile sociale şi modalităţile de sensibilizare a publicului larg. Pe agenda evenimentului sunt incluse prezentarea proiectului „Jounalism Prize 2020-2021” şi a ediţiilor anterioare, premiul jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie” în România, ediţia 2020-2021, şi prezentarea activităţii PEP în contextul pandemiei de Covid-19. Organizată va fi şi o sesiune de prezentări şi dezbateri care va aborda „Sărăcia în România. Inegalităţi şi realităţi româneşti”, „Rolul presei româneşti pentru o mai bună înţelegere a problematicii sărăciei şi excluziunii sociale, a cauzelor şi posibilelor soluţii”, cât şi „Recunoaşterea excelenţei jurnalistice în tratarea problemelor legate de sărăcie şi excluziune socială”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: