Suceava

Interdicţia folosirii locurilor de joacă pentru copii, ridicată în mod oficial

> Echipamentele, dotările şi mobilierul urban vor fi dezinfectate de două ori pe zi, accesul la acestea fiind interzis începând cu ora 22 > Respectate vor fi toate regulile de igienă, de distanţare şi de purtare a măştii, locurile de joacă fiind verificate de poliţiştii locali

Primăria Suceava dă liber la folosirea oficială a locurilor de joacă din municipiu, cu acordul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Am primit multe solicitări de la părinţi să deschidem locurile joacă. Trebuie să fim şi realişti, multe dintre ele nu sunt deschise oficial, dar sunt, totuşi, ocupate de copii” a spus primarul Ion Lungu.

Ieri, la ora 12, Comitetul Local pentru situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă online, propunerea de ridicare a interdicţiei fiind înaintată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Lungu spune că iniţiativa are în vedere inclusiv locurile de joacă de la zona de agrement Tătăraşi, accentuând, însă, că vor fi respectate toate regulile de igienă, de distanţare şi de purtare a măştii. Totodată, în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, lucrătorii Direcţiei Generale a Domeniului Public vor dezinfecta de două ori pe zi echipamentele, dotările şi mobilierul urban de la locurile de joacă. Acţiunea se va petrece dimineaţa, între orele 6 şi 8, respectiv după-amiaza, de la 14 la 16. Locurile de joacă vor fi verificate periodic de poliţiştii locali, accesul la acestea fiind interzis începând cu ora 22.

„Acolo unde sunt împrejmuite, se vor închide porţile, celelalte urmând a fi verificate de poliţiştii locali. Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, încălzirea vremii şi rata satisfăcătoare de noi cazuri pozitive, sper ca propunerea să fie aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă” a spus ieri dimineaţă Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI