Deputatul PSD Eugen Bejinariu, în Parlament:

Actuala guvernare de dreapta nu are nicio emoţie faţă de dramele pe care le provoacă

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu susţine, printr-o declaraţie politică prezentată în Parlament, că situaţia actuală din ţară este dezastruoasă şi că actuala guvernare va rămâne în istorie ca cel mai întunecat guvern, care nu are niciun fel de emoţie faţă de dramele pe care le provoacă.

„Până recent cele mai dureroase amintiri ale românilor erau legate de guvernările de dreapta mai vechi: de cea dezastruoasă a alianţei CDR din anii 1996-2000, când ţara a intrat în haos iar bunurile ei au fost vândute pe nimic, şi de guvernarea alianţei DA 2005-2012, când parte din liberalii de acum tăiau salariile românilor, tăiau pensii şi închideau spitale” a amintit Eugen Bejinariu.

Parlamentarul sucevean spune însă că ceea ce se petrece acum, cu o nouă guvernare de dreapta, „cu o nouă coaliţie de nevolnici care din nou se răzbună pe oamenii care la alegeri spun mereu că îşi doresc PSD”, depăşeşte cele mai sumbre predicţii pe care le-a avut despre felul în care dreapta îşi poate bate joc de soarta oamenilor.

„Cei plătiţi de noi să găsească soluţii ne ceartă, ne învinovăţesc, ne pedepsesc”

„Am fost singura ţară din lume care şi-a arestat în spitale, un an de zile, oamenii fără niciun fel de simptome, suntem singura ţară din lume care nu a desfăşurat o campanie extinsă de testare a populaţiei, suntem singura ţară din lume care a avut şcolile închise un an, suntem singura ţară din lume care mai transformă spitale normale în spitale exclusiv dedicate Covid, suntem singura ţară din lumea civilizată care nu a autorizat testele rapide, suntem singura ţară din lumea civilizată în care cei decedaţi au fost aruncaţi dezbrăcaţi, în saci de plastic, şi îngropaţi fără ca familia să-i poată măcar vedea. Suntem singura ţară din lume unde guvernanţii vorbesc populaţiei cu ţâfnă, lipsit de empatie, arogant, sfidător. Cei plătiţi de noi să găsească soluţii ne ceartă, ne învinovăţesc, ne pedepsesc!” a declarat Eugen Bejinariu.

Parlamentarul social-democrat sucevean a subliniat că guvernanţii ţărilor europene şi-au prezentat scuze către popoarele pe care le conduc pentru măsuri greşite, pentru exagerări, pentru neîmpliniri. Ei vorbesc publicului cu tristeţe pentru veştile rele, cu empatie pentru starea oamenilor, cu limpezime, cu suflet şi, mai ales, cu grija de a insufla speranţa că drumul acesta greu va duce către zile mai luminoase.

„Guvernanţii noştri au ochii goi, ni se adresează trufaş şi etern ameninţător, ne acuză pe noi pentru neştiinţa lor, se răzbună pe noi pentru catastrofele cauzate de ei. Cu mintea orbită de „like”-urile fermelor lor de troli de pe reţelele sociale, guvernanţii sfidează zeci de mii de oameni ieşiţi în stradă pentru că nu mai au loc de muncă, nu mai au dreptul la sănătate şi pentru că li s-a furat şi demnitatea ultimului drum. Este revoltător, e subuman şi criminal felul în care partidele coaliţiei PNL – USR-PLUS – UDMR conduc ţara!” a mai declarat Eugen Bejinariu.

El a menţionat că istoria a arătat că aroganţa costă cel mai mult şi că a sfida durerea oamenilor este greşeală de căpătâi.

„Nu poţi conduce oameni cu privirea tâmpă şi vid în loc de suflet. Nu poţi conduce o ţară îndatorând-o păgubos pe zeci de ani şi sufocând economia în timp ce trupurile şi minţile oamenilor sunt sfârtecate de necazuri medicale şi depresie mereu acutizată. Veţi plăti pentru tot ceea ce pricinuiţi oamenilor şi traiului nostru mai amar acum decât vreodată în trecut. Veţi rămâne în istorie ca cel mai întunecat guvern şi veţi fi etern legaţi de cele mai urâte amintiri ale multor generaţii de oameni pe care astăzi îi biciuiţi cu aroganţa voastră sfidătoare” a conchis Eugen Bejinariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: