238 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 79 dintre ei erau ieri în stare severă sau gravă

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 238 de pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era de 26, a anunţat miercuri Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.682.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 36 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 517 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 113 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 14 se aflau în zona tampon, iar 390 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 113 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, un pacient avea o formă uşoară de boală; 62 aveau forme medii ale bolii; 33 – forme severe; 17 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (7 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, miercuri, de 358 paturi libere, dintre care 88 pentru pacienţi Covid-19, 245 în sectorul non-Covid şi 25 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi Covid; erau 22 de ventilatoare libere, dintre care 7 pentru pacienţii Covid-19 şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 35 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 21 prezentând forme medii, 8 cu forme grave, unu cu formă critică de boală), două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 49 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 21 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 10 cu forme medii, iar 11 cu forme grave de boală. Erau internate şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 14 locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 27 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (18 cu forme medii, 6 cu forme grave, 3 forme critice) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid nu mai erau locuri.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 35 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (15 cu forme uşoare, 20 prezentând forme medii) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 177 de locuri libere pentru bolnavi Covid şi 45 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: