Aproape jumătate din bugetul propriu al judeţului este destinat dezvoltării

> „Acordăm importanţă realizării unor obiective majore de investiţii care vor contribui la dezvoltarea economică a judeţului” subliniază Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean

Consiliul Judeţean Suceava se întruneşte astăzi, în şedinţă extraordinară, subiectul forte de pe ordinea de zi fiind aprobarea bugetului propriu al judeţului şi  unităţilor subordonate pe anul 2021.

Potrivit referatului de aprobare, semnat de preşedintele Gheorghe Flutur, veniturile fundamentate prin proiectul de buget sunt 554,588 de milioane de lei, acestea reflectând inclusiv sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA), sumele defalcate din impozitul pe venit, subvenţiile de stat pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), subvenţiile pentru derularea proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă, cât şi sumele primite de la UE pentru proiectele aflate în implementare.

„Subliniez importanţa pe care o acordăm – prin politica orientată înspre investiţii – realizării unor obiective majore de investiţii care vor contribui la dezvoltarea economică a judeţului” arată Gheorghe Flutur.

Astfel, totalul cheltuielilor înscrise în bugetul propriu al judeţului pentru anul 2021 se ridică la 616,253 de milioane de lei, la secţiunea dezvoltare fiind prevăzută  suma de 297,056 de milioane de lei, aproape jumătate din total. Lucrările la drumurile judeţene, atât cele din bugetul propriu al judeţului, cât şi prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, vor avea o alocare de 296,786 de milioane de lei, dintre care 41 de milioane de lei pentru reparaţii curente şi activitate de iarnă, 121,772 de milioane de lei pentru axa rutieră strategică Iaşi – Suceava, 102,643 de milioane de lei pentru lucrările aferente PNDL, iar 31,37 de milioane de lei pentru alte lucrări de investiţii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava beneficiază de transferuri de 7,82 de milioane de lei, cea mai mare parte din sumă fiind destinată construirii heliportului de pe terasa superioară. Între altele, pe lista de investiţii au fost prinse lucrările pentru înlăturarea efectelor incendiului de pe 6 martie de la Palatul Administrativ; amenajarea curţii interioare a Palatului Administrativ, extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul „Ştefan cel Mare”, construirea a 30 de locuinţe ANL pentru personalul medical al Spitalului Judeţean. Cheltuielile de funcţionare includ sumele pentru finanţarea activităţilor descentralizate, în acest an fiind propusă şi acordarea de burse pentru elevii din învăţământul special. Finanţările nerambursabile pentru acţiuni culturale, tineret şi asistenţă socială vor fi de 600.000 de lei, cultele urmând a primi 4 milioane de lei.

Pe fondul restricţiilor impuse de Covid-19, Aeroportul „Ştefan cel Mare” va beneficia de 3,8 milioane de lei, în vederea acoperirii cheltuielilor cu activităţile de natură neeconomică. Ministerul Muncii şi Protecţiei Muncii a comunicat Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Drepturilor Copilului Suceava că, în 2021, pentru achitarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi este asigurată suma de 10,73 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: