Un tânăr s-a înecat într-un iaz din Dorneşti

Un tânăr şi-a pierdut viaţa după ce vrut să se răcorească într-un iaz din comuna Dorneşti.

În vârstă de 29 de ani, el s-a înecat duminică, 11 aprilie, pe raza localităţii Iaz din comuna menţionată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit duminică pentru căutarea tânărului. Cu ajutorul unei bărci pneumatice şi cu mijloacele de intervenţie din dotare, militarii i-au recuperat trupul  şi l-au adus la mal. Echipajul SMURD a efectuat manevre de resuscitare, însă tânărul nu a mai putut fi salvat.

În acest context, ISU Suceava a reamintit regulile privind scăldatul.

„În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate. Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare. Evitaţi înotul solitar, fără să aveţi alte persoane prin apropiere, care v-ar putea ajuta în caz de pericol. De asemenea, evitaţi scăldatul în lacuri, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, crengi sau trunchiuri de copaci. Este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte. Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare, şi nu recurgeţi la acte de teribilism, prin plonjarea de pe poduri sau alte elemente de construcţii. Părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul copiilor lângă şi în apă. Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente.” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: