Canotaj, Campionatele Europene

Sportivii suceveni, printre protagoniştii competiţiei

La finele săptămânii trecute, la Varese, în Italia, s-au desfăşurat Campionatele Europene de Canotaj. România a obţinut la finalul competiţiei şase medalii, două de aur şi patru de argint, în urma acestor rezultate ţara noastră ocupând locul al patrulea pe naţiuni.

Din echipajul bărcii masculine de 8+1, clasată pe poziţia secundă, în spatele Marii Britanii, a făcut parte şi Florin Arteni Fîntînariu, legitimat la CSM Suceava, alături de alţi sportivi născuţi în judeţul Suceava, precum Florin Lehaci, Constantin Radu şi Sergiu Bejan.

În ce o priveşte pe suceveanca Nicoleta Ancuţa Bodnar, sportiva a reuşit să îşi apere titlul european cucerit anul trecut în proba de dublu vâsle, concurând alături de Simona Radiş.

Cea de-a doua medalie de aur pentru România a fost adusă de barca feminină de 8+1, care a avut în compo-nenţă patru sportive originare din judeţul nostru, Maria Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Maria Tivodariu şi Ioana Vrînceanu. „Tricolorele” au făcut o cursă perfectă, conducând de la început până la sfârşit. La final, echipajul României a avut un avans de peste 3 secunde faţă de Olanda şi aproape 8 secunde în faţa Rusiei.

De asemenea, sucevenii Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi-au adus din plin contribuţia la medalia de argint cucerită de echipajul de patru rame masculin al ţării noastre, în vreme ce dubla campioană mondială Gianina Beleagă şi-a trecut în palmares şi titlu de vicecampioană europeană la simplu feminin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: