Privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii

Modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii este privit cu îngrijorare, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, care precizează că USR PLUS are răspunderea politică exlusivă pentru menţinerea în funcţie a ministrului Vlad Voiculescu.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, ieri, după şedinţa coaliţiei, că a fost, ca orice cetăţean, afectat de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. Înţelegem nevoia de creştere a numărului de paturi la ATI. Pe de altă parte, orice decizie de transformare a unui spital în spital Covid trebuie să urmeze nişte paşi şi transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienţilor în cele mai bune condiţii. În ceea ce priveşte chestiunea legată de Vlad Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea în funcţie a ministrului Voiculescu aparţine partidului care îl susţine”, a spus Orban.

De asemenea, preşedintele PNL a precizat că liberalii privesc „extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii”. El mai spune că exigenţa liberalilor faţă de modul cum e condus Ministerul Sănătăţii este maximă. „Noi susţinem foarte clar dreptul premierului care, atunci când consideră că un ministru afectează buna funcţionare a guvernului, nu-şi îndeplineşte atribuţiile şi nu pune în practică programul de guvernare şi generează situaţii care pot pune în pericol buna desfăşurare a guvernului, premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv. De asemenea, cred că fiecare partid din coaliţie trebuie să aibă o evaluare a propriilor miniştri şi atunci când un ministru nu-şi face treaba partidul care l-a propus să solicite schimbarea”, adaugă preşedintele PNL.

Vlad Voiculescu va continua să fie ministrul Sănătăţii, a anunţat liderul USR, Dan Barna: „Nu a fost niciun moment în discuţie, în coaliţie, să fie demis sau să se retragă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: