Poliţia suceveană descurajează transportul internaţional de persoane fără licenţă

Nouă microbuze folosite pentru transportul de călători au fost indisponibilizare de poliţiştii rutieri suceveni în cadrul unei acţiuni privind siguranţa transportului public de persoane.

IPJ Suceava informează că în ultima perioadă poliţiştii au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe dintre cele mai grave.

Astfel, având în vedere şi cazuistica anilor trecuţi, dar şi specificul acestei perioade în care muncitori sezonieri se deplasează în spaţiul vest-european pentru activităţi lucrative, în scopul descurajării conducătorilor auto de a efectua transport internaţional rutier public de persoane cu încălcarea dispoziţiilor legale sau transport public de persoane contra cost fără a deţine o licenţă specifică tipului de transport efectuat, Serviciul Rutier, împreună cu poliţişti din cadrul  Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier şi cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a  desfăşurat în cursul săptămânii trecute acţiuni pe linia verificării legalităţii efectuării transportului rutier public de persoane, urmărindu-se cu preponderenţă depistarea în trafic a autovehiculelor destinate prin construcţie să transporte între 4+1 şi 8+1 persoane.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.895 lei, cele mai multe la Legea 38/2003 privind regimul transportului public de persoane şi HG 1373/2008 privind transportul rutier.

În cadrul acţiunii au fost reţinute şi nouă permise de conducere, pentru încălcarea legislaţiei rutiere.

Totodată, au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului de persoane pentru lipsa ITP, defecţiuni tehnice sau lipsa conformităţii privind trasportul de persoane.

Poliţiştii au dispus indisponibilizarea a 9 autovehicule tip microbuz identificate în trafic, cu care se efectua transport de persoane cu încălcarea Legii 38/2003 privind regimul transportului public de persoane.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând în vederea respectării legislaţiei specifice de către transportatorii rutieri şi creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice, anunţă IPJ Suceava.

Poliţiştii suceveni solicită cetăţenilor să nu călătorească cu mijloace de transport de ocazie sau neomologate, întrucât se expun unor multiple pericole. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: