Operatorii de leasing financiar se pot înscrie în programul IMM leasing echipamente şi utilaje

Operatorii de leasing financiar se pot înscrie în ediţia 2021 a Programului Guvernamental IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje, în perioada 10 – 16 aprilie, anunţă Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN).

Guvernul României a aprobat normele metodologice pentru programele IMM Invest, Subprogramul Agro IMM Invest, IMM Factor şi IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje, programe derulate de către FNGCIMM în cadrul Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, în vederea susţinerii activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

FNGCIMM a transmis invitaţii de înscriere în program către 23 operatori de leasing financiar. Cererile de înscriere se transmit în termen de maxim 7 zile calendaristice de la data publicării în M.O. al României a HG nr. 421/09.04.2021 privind modificarea si completarea HG nr. 766/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 118/2020 privind aprobarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii „IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje”, precum şi a Schemei de ajutor de minimis aferente programului.

„Prin plafoanele de garantare aprobate de către Guvernul României pentru anul 2021, în valoare de 18 miliarde lei, sunt create premisele finanţării economiei, a continuării parteneriatului pentru relansarea economiei la care sunt chemaţe să contribuie IMM-urile, sistemul financiar şi FNGCIMM, ca instrument specializat al statului pentru facilitarea creditării. Adresăm invitaţia de participare în program a operatorilor de tip leasing financiar, împreună cu care, am convingerea, că vom face din programul IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje un program de succes”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Instituţiile financiare nebancare înregistrate în Registrul Special la BNR, care doresc să se înscrie în program, sunt aşteptate să transmită FNGCIMM solicitările pentru alocarea de plafoane de garantare în funcţie de nivelul estimat al finanţărilor pe care le vor acorda în anul 2021 în cadrul programului, precum şi nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor, cu încadrarea în limitele prevăzute la art. 1 alin. (4) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr.766/2020, în cazul noilor înscrieri.

IMM Leasing de Echipamente şi Utilaje are un plafon total al garanţiilor ce pot fi acordate în anul 2021 în valoare de 2 miliarde lei.

Prin Schema de Ajutor de minimis aferentă programului, Ministerul Finanţelor subvenţionează dobânzile aferente finanţărilor de tip leasing financiar, în procent de până la 50%, pe o perioadă de 8 luni de la data acordării finanţării, iar comisionul de administrare şi comisionul de risc sunt subvenţionate integral pe toată durata derulării contractelor. Măsurile de susţinere în cadrul acestui program sunt valabile pentru contractele încheiate  până la data de 31 decembrie 2021, cu posibilitatea prelungirii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: