Ion Lungu speră că subvenţia plătită de Primăria Suceava la Bionergy nu va fi considerată drept ajutor de stat

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că acordarea de subvenţii pentru încălzire devine din ce în ce mai dificilă, din cauza normativelor europene.

„Se pune problema să nu se intre la ajutor de stat. În acest sens trebuie aprobare de la Bruxelles ca să poţi să dai aceste subvenţii” a spus Lungu.

Primarul este încrezător că municipalitatea suceveană s-a încadrat în norme ca să nu fie considerat ajutor de stat.

El a explicat că subvenţia pentru încălzire nu reprezintă ajutor de stat dacă sunt îndeplinite mai multe condiţii. Astfel, beneficiarul trebuie să aibă obligaţia prestării unui serviciu public, obligaţiile trebuie să fie clar definite, iar municipalitatea are contract cu Bioenergy SRL. Potrivit primarului, o altă condiţie este ca parametrii în care se calculează compensaţia să fie stabiliţi în mod obiectiv şi transparent.

„Avem calcule şi hotărâri ale CL cu cât este subvenţia la populaţie şi cât este subvenţia pe care o plăteşte Primăria” a spus Lungu.

Totodată, compensaţia nu trebuie să depăşeasă acoperirea (integrală sau parţială) a costurilor suportate pentru îndeplinirea obligaţiilor de serviciu public, a arătat primarul, care menţionează că nu este cazul la Suceava.

Mai mult, o altă condiţie este ca operatorul care furnizează căldură să fi fost stabilit în urma unei licitaţii. Edilul-şef a precizat că la Suceava a fost organizată licitaţie când s-a făcut noua societate de termoficare.

„Eu sper să nu fie probleme, ca să putem sprijini în continuare cu subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ, care este în avantajul sucevenilor. Trag speranţe că odată cu reabilitarea sistemului de transport şi distribuţie vom avea în Suceava un serviciu de producere şi furnizare a energiei termice civilizat şi la preţuri suportabile pentru suceveni” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: