Luna trecută

În lupta cu SARS-CoV-2, amenzi de 44.000 de lei date de inspectorii DSP

> O unitate sanitară a fost sancţionată cu avertisment, un agent economic din domeniul alimentar s-a ales cu suspendarea activităţii

În contextul activităţilor desfăşurate în lupta împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, luna trecută inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale constând în 30 de amenzi, în valoare de 43.800 lei, cât şi într-un avertisment. Potrivit unei informări a DSP, două amenzi, în valoare de câte 2.000 lei, s-au dat pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu, alte 11 amenzi, însumând 10.000 de lei, vizând nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi de limitare a efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor. La acestea  se adaugă 17 amenzi, în valoare de 31.800  de lei, aplicate  conform prevederilor HG nr. 857 din 2011. Au fost verificate 117 de unităţi sanitare, neregulile depistate concretizându-se într-o sancţiune constând în avertisment. Potrivit sursei citate, în contextul SARS-CoV-2, în domeniul alimentar s-au făcut 161 de controale, fiind aplicate  10 amenzi totalizând 9.000 lei pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi  de limitare a efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, o unitate alegându-se cu suspendarea activităţii. În ceea ce priveşte unităţile de cazare, au fost controlate 26 de unităţi de turism. Inspectorii DSP Suceava au trecut pe la 12 unităţi de învăţământ şi, de asemenea, pe la 12 cabinete de înfrumuseţare. Totodată, cele 27 de controale efectuate pe partea de  mediu de viaţă s-au materializat într-o sancţiune contravenţională, în valoare de 1.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: