ISJ Suceava:

Directorii de şcoli susţin campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare !”

În sala de şedinţe a Liceului Teoretic „Filadelfia” Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava a organizat o conferinţă tematică, în cadrul campaniei naţionale „Vaccinare şi testare pentru învăţare!” a anunţat ISJ Suceava.

Formatul conferinţei a fost de tip mixt, prin participare fizică şi online a directorilor unităţilor de învăţământ din judeţ.

La conferinţă a fost prezent secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Zoltan Kallos, alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor, Asociaţiei Părinţilor Suceava şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, respectiv Primăria Suceava, Prefectura Suceava, ISU Suceava, IPJ Suceava şi DSP Suceava, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar sucevean.

Conferinţa a avut ca scop promovarea obiectivelor campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, de informare a elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor cu privire la importanţa şi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ.

Peste 3.400 de angajaţi din învăţământ s-au vaccinat

„Din intervenţiile participanţilor a rezultat o reală susţinere pentru campania de vaccinare şi sprijin pentru aplicarea măsurilor care să permită reîntoacerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, ţinând cont de faptul că, la data acesteia, 3.424 de persoane angajate în unităţile de învăţământ au fost vaccinate (2501 cadre didactice, 359 personal didactic auxiliar, 564 personal nedidactic), iar procentul elevilor şi personalului confirmat cu Covid este sub 1%” se arată în comunicat.

În cadrul conferinţei au fost analizate şi alte aspecte de interes pentru desfăşurarea activităţilor în sistemul de învăţământ, precum pregătirea activităţilor de recuperare a pierderilor generate de predarea online, plata burselor pentru elevi sau transportul elevilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: